HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Καζαντζάκης, Μεγάλο Κάστρο, Καπετάν Μιχάλης»

«Καζαντζάκης, Μεγάλο Κάστρο, Καπετάν Μιχάλης»

Έκθεση ζωγραφικής στα Αχτάρικα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα πλαίσια του αφιερωματικού έτους στον κορυφαίο κρητικό συγγραφέα, Νίκο Καζαντζάκη, η καλλιτεχνική ομάδα «Λόγω…Τέχνης» διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής με την υποστήριξη των εκδόσεων “Καζαντζάκη”.

Η έκθεση με τίτλο: “Καζαντζάκης, Μεγάλο Κάστρο, Καπετάν Μιχάλης”, είναι εμπνευσμένη από το «όραμα της Κρήτης» και τον αγώνα των Κρητικών για την Ελευθερία, όπως τα περιγράφει ο συγγραφέας στον «Καπετάν Μιχάλη», ένα από τα τελευταία συγγραφικά του έργα το οποίο συγκαταλέγεται στα κορυφαία της νεοελληνικής γραμματείας.

kazantzakis-ekthesh

Την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η ζωγράφος Μαρίνα Βαπωράκη ενώ συμμετέχουν με έργα τους οι: Σοφία Βασσάλου, Μανόλια Κοντογιάννη, Αργυρώ Λυραράκη, Ερη Μουρτζάκη ,Γιάννης Μπιτσικάκης, Αργυρώ Ορφανουδάκη, Μαρίνα Πετράκη ,Αρετή Πετρουλάκη, Ευαγγελία Ρουσσάκη, Αργυρώ Σεκερτζή και Λίτσα Χριστουλάκη.

Εγκαίνια

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στα Αχτάρικα, στο πατάρι του βιβλιοπωλείου της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στην πλατεία Λιονταριών από την Κυριακή 23 Ιουλίου έως το Σάββατο 29 Ιουλίου 2017.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Δεύτερα 24 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ.

Την μουσικη επιμέλεια στην βραδιά των εγκαινίων θα έχουν ο Μιχάλης Καλλέργης, ο Αντώνης Φραγκιαδάκης και ο Γιάννης κασσωτάκης. Θα συμμετέχουν οι σχολές χορού της Ροδούλας Κρανιωτάκη και του Νίκου Περυσινάκη. Αποσπάσματα από το βιβλίο του συγγραφέα “Καπεταν Μιχάλης” θα διαβαστούν από την ομάδα βιβλίου “Δομήνικος θεοτοκόπουλος» του Συλλόγου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση