HomeHL-GreeceΔέδες για Κω: Οι ζημιές ήταν περιορισμένες, παρά το μέγεθος του σεισμού

Δέδες για Κω: Οι ζημιές ήταν περιορισμένες, παρά το μέγεθος του σεισμού

Εν αναμονή της υποθαλάσσιας επιθεώρησης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα διεξάγεται η καθοριστική επιθεώρηση στο λιμάνι της Κω από τους ειδικούς λιμενολόγους -μηχανικούς και τους καθηγητές του Πολυτεχνείου αλλά και τους ιδιώτες επιστήμονες που μετέβησαν στο νησί ενώ παράλληλα θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρχει σαφής εικόνα της ζημιάς, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες.

Όπως είπε πραγματοποιούνται, εκτός αυτού, έλεγχοι σε όλα τα ξενοδοχεία από τα κλιμάκια των μηχανικών οι οποίοι θα συνεχιστούν και την Κυριακή, τόσο με τα υπόλοιπα ξενοδοχεία όσο και με όλα τα δημόσια κτίρια, ώστε όλα να επανέλθουν τα πάντα σε κανονικούς ρυθμούς μέχρι τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο κ. Δέδες: «οι αυτοψίες θα συνεχιστούν σε όλα τα κτίρια γενικώς, όμως ο μικρός αριθμώς αυτοψιών δείχνει ότι η επιπτώσεις της σεισμικής δραστηριότητας ήταν περιορισμένες. Δυσανάλογα περιορισμένες αν λάβουμε υπόψιν μας το μέγεθος του σεισμού».

Από την άλλη, σύμφωνα με τα όσα είπε, αν η ολοκλήρωση της υποθαλάσσιας επιθεώρησης επιβεβαιώσει το σενάριο που σκέφτονται οι εμπειρογνώμονες, ο κ. Δέδες είπε ότι ίσως και να μπορούν «εντός ολίγων ημερών να επαναφέρουν μεγάλο κομμάτι του κεντρικού λιμανιού του νησιού, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η επικοινωνία» και η προσέλευση των τουριστών.

https://www.youtube.com/watch?v=3fQC5LECXlk

https://www.youtube.com/watch?v=wflDUHtAd4M

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση