HomeHL-9Τσάκωσαν τους αρχαιοκάπηλους επ’ αυτοφώρω

Τσάκωσαν τους αρχαιοκάπηλους επ’ αυτοφώρω

Είχαν κάνει ολόκληρη … ανασκαφή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με πρωτοφανές θράσος δύο αλλοδαποί είχαν κάνει ολόκληρη … ανασκαφή και μάλιστα μέσα σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο στην περιοχή της Κισσάμου. Την παράνομη δραστηριότητα των δύο αρχαιοκαπήλων αντιλήφθηκε φύλακας της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας που ειδοποίησε τις αρχές.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Κισσάμου οι οποίοι συνέλαβαν τους δύο άνδρες, 33 και 35 ετών αντίστοιχα, και οι δύο με καταγωγή από την Τσεχία, με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτικής κληρονομιάς.

arxaia-syllhpsh

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο το οποίο χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  πήλινα, χάλκινα και μεταλλικά  αντικείμενα καθώς και πέντε χάρτες οι οποίοι απεικόνιζαν την Κρήτη και τον εν λόγω αρχαιολογικό χώρο.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε υπαίθριο χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές ανίχνευσης μετάλλων και δύο μεταλλικές σκαπάνες.

Το όχημα τους κατασχέθηκε ενώ σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση