HomeHL-9Γιατί εξακολουθούμε να λέμε το νερό … νεράκι, στο Ηράκλειο του 2017;

Γιατί εξακολουθούμε να λέμε το νερό … νεράκι, στο Ηράκλειο του 2017;

Δείτε ποια είναι τα αίτια σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε τέσσερις βασικούς παράγοντες οφείλονται τα αυξημένα προβλήματα στην υδροδότηση που παρουσιάζονται σε πολλές περιοχές του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ηρακλείου, οι λόγοι για τους οποίους το Ηράκλειο παραμένει «διψασμένο» είναι τα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, η υπερκατανάλωση, η ελαχιστοποίηση της παροχής νερού από το φράγμα Αποσελέμη και η απουσία σωστά μελετημένων δικτύων.

Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Με αφορμή τα προβλήματα , υδροδότησης που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο χρονικό  διάστημα , σε αρκετές περιοχές του Δήμου μας, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ, με αίσθημα ευθύνης , προς τους καταναλωτές μας, σας ενημερώνουμε ότι  η λειψυδρία οφείλεται κυρίως:

Α) Στα πεπαλαιωμένα δίκτυα ύδρευσης, που χρήζουν αλλαγής.

Β) Στην υπερκατανάλωση λόγω άρδευσης κυρίως σε περιοχές όπως ,Βασιλειές -Σύλλαμος-Μαραθίτης, αλλά και αλλού, οπού η ΔΕΥΑΗ αντλεί νερό.

Γ) Στην ελαχιστοποίηση της παροχής νερού, από το φράγμα Αποσελέμη (υποδιπλάσια ποσότητα σε σχέση με το περυσινό καλοκαίρι).

Δ) Στην απουσία κατάλληλων μελετημένων δικτύων, λόγω αύξησης κατοικιών τα προηγούμενα χρόνια , κυρίως στις περιοχές Μαραθίτη-Σύλλαμου.

Στεκόμαστε δίπλα στους δημότες μας και τους δηλώνουμε ότι το εργατοτεχνικό-διοικητικό προσωπικό, οι προϊστάμενοι και οι διευθυντές , καταβάλλουν συνεχείς υπεράνθρωπες προσπάθειες, , καθ όλη την διάρκεια του 24ωρου και παρά την σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού (λόγω μνημονίων), προσπαθούμε να υπάρχει η αποτελεσματικότερη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε συνέχεια δίπλα στους συμπολίτες μας, , έτσι ώστε το βασικό αγαθό της ζωής , το νερό, να υπάρχει σε όλες τις παροχές των δικτύων μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση