HomeHL-9«Μετασεισμικές δονήσεις» στον τουρισμό μετά τα φονικά 6,6 Ρίχτερ

«Μετασεισμικές δονήσεις» στον τουρισμό μετά τα φονικά 6,6 Ρίχτερ

Πώς διαμορφώνεται το κλίμα – Το cretapost καταγράφει τις εκτιμήσεις του Αντ. Σηφάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο φονικός σεισμός των 6,6 Ρίχτερ στην Κω ήρθε τη στιγμή που η τουριστική κίνηση, από την οποία η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης προσδοκά αναπτυξιακή ώθηση, βρίσκεται στην κορύφωσή της. Το θέμα έχει πάρει ήδη διαστάσεις στα διεθνή ΜΜΕ και κυρίως στα βρετανικά, που διοχετεύουν μια αίσθηση περιρρέουσας ανησυχίας ιδίως μετά τις επίσημες εκτιμήσεις των σεισμολόγων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, ότι σεισμός ενός τέτοιου μεγέθους μπορεί να δώσει μετασεισμό των 6 Ρίχτερ. Το ευτύχημα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ταξιδιωτική οδηγία από χώρα του εξωτερικού και την ίδια στιγμή τα συναρμόδια υπουργεία, οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης στο «πληγωμένο» νησί, αλλά και οι τουριστικοί παράγοντες διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους ότι «οι τουρίστες της Κω μπορούν να συνεχίσουν ανενόχλητοι τις διακοπές τους».

Νωρίτερα, σε τοπικό επίπεδο, έφτασε στα δημοσιογραφικά γραφεία η φημολογία πως τουρ οπερέιτορ της Κω προσπαθούν να διοχετεύσουν τους πελάτες τους σε άλλους ελληνικούς προορισμούς, προκειμένου οι αλλοδαποί επισκέπτες να μην χάσουν τις διακοπές τους.

Το cretapost ερευνώντας την πληροφορία απευθύνθηκε στον κ. Αντύπα Σηφάκη από το “Millenium Travel Center”, ο οποίος διευκρίνισε πως μολονότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για τουριστικό «κύμα φυγής» από την Κω, λόγω του φόβου της μετασεισμικής ακολουθίας, ωστόσο θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει η δυνατότητα μετακίνησης των αλλοδαπών επισκεπτών σε άλλη περιοχή υποδοχής στην Ελλάδα, λόγω της εξαιρετικά αυξημένης πληρότητας της περιόδου.

Ο κ. Αντύπας Σηφάκης
Ο κ. Αντύπας Σηφάκης

«Αυτή τη στιγμή» μας είπε χαρακτηριστικά «η πληρότητα φτάνει το 96%, όχι μόνο στην Κρήτη αλλά γενικότερα στους ελληνικούς προορισμούς, πράγμα που σημαίνει ότι η μετακίνηση των τουριστών είναι πολύ δύσκολη».

Ποια θα ήταν όμως τα επικρατέστερα σενάρια στην περίπτωση που πράγματι τουρίστες της Κω επιδιώξουν να μετακινηθούν για να μην χάσουν τις διακοπές τους;

Βάσει της πολύχρονης εμπειρίας του ο κ. Σηφάκης, απαντώντας στη σχετική ερώτηση του cretapost εκτίμησε ότι «δυνατότητες υποδοχής τουριστών στη δεδομένη χρονική συγκυρία έχουν μόνο η Τυνησία, η Αίγυπτος και η Αττάλεια της Τουρκίας. Μόνο οι Γερμανοί δεν θα μπορούσαν να μετακινηθούν στην Τουρκία λόγω της ταξιδιωτικής οδηγίας που έχει υπάρξει από χθες».

Διαφήμιση
Διαφήμιση