HomeHL-9Kλειστό το λιμάνι της Κω

Kλειστό το λιμάνι της Κω

Δύτες θα κάνουν έλεγχο για ζημιές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το αεροδρόμιο της Κω θα λειτουργήσει κανονικά, καθώς δεν έχει δημιουργηθεί κάποιο σοβαρό πρόβλημα από τον ισχυρό σεισμό των 6,5 Ρίχτερ που έπληξε το νησί, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός που μαζί με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη βρίσκονται ήδη στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός, αυτή τη στιγμή το σοβαρότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο λιμάνι καθώς μέχρι να ελεγχθεί, καθίσταται προσωρινά ανενεργό.

Πρόσθεσε επίσης, ότι κάποιοι επιβάτες, φορτηγά και δίκυκλα, που επιβιβάστηκαν στη Νίσυρο και στην Κάλυμνο από τη μη προσέγγιση πλοίου στο νησί θα μεταφερθούν με πλοίο ανοιχτού τύπου στην Κώ στο Μαστηχάρι και στην Καρδάμαινα.

Στο πλαίσιο του ελέγχου δύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν κατάδυση στο λιμάνι της Κω προκειμένου από τους αρμόδιους μηχανικούς να υπάρξει μία πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε ότι από την πρώτη εικόνα το κρηπίδωμα φαίνεται να είναι εντάξει παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλος μέρος του λιμανιού έχει υποστεί καθίζηση.

Στην περίπτωση που το κρηπίδωμα είναι εντάξει θα εξετάσουμε την κατασκευή μίας ράμπας προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν τα πλοία της ακτοπλοϊας ανέφερε.

Ο κ.Σαντορινιός επεσήμανε ότι έως τώρα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το σεισμό έχουν χάσει τη ζωή τους δύο τουρίστες, ενώ τρία ακόμα άτομα που τραυματίστηκαν σοβαρότερα αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία στο νοσοκομείο Ηρακλείου.
kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση