HomeHL-9Κως: Κλειστό το λιμάνι, τεράστιες οι ζημιές σε κτίρια

Κως: Κλειστό το λιμάνι, τεράστιες οι ζημιές σε κτίρια

Με το ξημέρωμα το νησί μετρά τις πληγές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το πρώτο φως της ημέρας η Κως μετράει τις πληγές της.

Ο φονικός σεισμός των 6,4 ρίχτερ που χτύπησε το νησί στη 1:31 ξημερώματα Παρασκευής άφησε πίσω του δύο νεκρούς, δεκάδες τραυματίες αλλά και ανυπολόγιστες ζημιές.

Το λιμάνι του νησιού έχει υποστεί τις περισσότερες με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εξυπηρετήσει τα πλοία και να παραμένει κλειστό. Έτσι, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να καταπλεύσει στο νησί. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

limani-kos

Υπάρχει ένα μικρότερο λιμάνι στο νησί αλλά αυτό δεν μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλα πλοία. Εξετάζεται η λύση τα πλοία να δένουν στην Καλυμνο και από εκεί οι επιβάτες να διακινούνται με άλλα μικρότερα πλοία προς την Κω.

Το αεροδρόμιο μετά από έλεγχο που έγινε στις κτιριακές και λοιπές εγκαταστάσεις κρίθηκε λειτουργικό.

Κλιμάκιο του ΟΑΣΠ θα εκτιμήσει τις ζημιές την ώρα που ακόμη δεν έχει αποκαλυφθεί όλο το μέγεθος της καταστροφής.

Είναι βέβαιο πως πολλές κατασκευές, ειδικά αυτής μεγαλύτερης ηλικίας, θα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές που πρέπει να καταγραφούν.

Οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στο ανατολικό τμήμα του νησιού που ήταν και πιο κοντά στο επίκεντρο.

Όπως αναφέρει εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής, τα ξενοδοχεία του νησιού είναι τα περισσότερα καινούργιες κατασκευές και δεν έχουν υποστεί ζημιές.

Η νύχτα πέρασε με τους κατοίκους αλλά και χιλιάδες τουρίστες να βρίσκονται στους δρόμους με τον πανικό ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους και τον Εγκέλαδο να δηλώνει «παρών» πολλές και ισχυρές δονήσεις που ακολούθησαν τον μεγάλο σεισμό.

https://www.youtube.com/watch?v=kqTsaarGdWE
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση