HomeHL-9Ένας μήνας από την άφιξη των προσφύγων στην Κρήτη

Ένας μήνας από την άφιξη των προσφύγων στην Κρήτη

Ποιες οι δράσεις ένταξης που προγραμματίζει ο δήμος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένας μήνας έχει περάσει από την ημέρα που άρχισαν να καταφτάνουν οι πρόσφυγες στην Κρήτη.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, οι πρώτοι πρόσφυγες εγκαταστάθηκαν στο Ηράκλειο στις 14 Ιουνίου.

Πρόκειται για Σύρους που είχαν καταθέσει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου ενώ διαμένουν σε σπίτια στο κέντρο της πόλης.

Δράσεις ένταξης

Δράσεις αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για τις οικογένειες των προσφύγων που βρίσκονται στο Ηράκλειο προγραμματίζει για το προσεχές διάστημα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουλίου ανάμεσα στην Αντιδήμαρχο Μαρία Καναβάκη και την Δήμητρα Καμπέλη,  υπεύθυνη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου για το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων της Ύπατης Αρμοστείας, συζητήθηκε η μέχρι στιγμής εφαρμογή του προγράμματος, καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την άφιξη των πρώτων προσφύγων στην Κρήτη.

synantisi-prosfyges

Τα στοιχεία δείχνουν ότι όλα εξελίσσονται ομαλά.  Το επόμενο βήμα, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση, είναι να προχωρήσουν οι ενέργειες που θα βοηθήσουν στην ένταξη και την προσαρμογή των προσφύγων, όπως δράσεις αθλητισμού και δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και τις μητέρες τους, οι οποίες θα υλοποιηθούν με την συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης του Δήμου, της Αναπτυξιακής καθώς και των εθελοντών της κοινωνικής πολιτικής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση