HomeΚΟΣΜΟΣΣτη Φρανκφούρτη η νέα έδρα της Morgan Stanley στην Ε.Ε.

Στη Φρανκφούρτη η νέα έδρα της Morgan Stanley στην Ε.Ε.

Αλλαγή σχεδίων μετά το Brexit για την τράπεζα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Morgan Stanley επέλεξε τη Φρανκφούρτη ως νέα βάση της για τη δραστηριότητά της στην Ευρώπη, καθώς η Βρετανία ετοιμάζεται να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης.

Πολλές διεθνείς τράπεζες σχεδιάζουν να ιδρύσουν θυγατρικές σε χώρες της ΕΕ για να διασφαλίσουν ότι θα μπορούν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους μετά τον Μάρτιο του 2019, όταν θα ολοκληρωθεί το Brexit.

Η πηγή που μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters σημείωσε ότι η απόφαση της Morgan Stanley σημαίνει ότι περίπου 200 νέες θέσεις εργασίας θα μετακινηθούν στα γραφεία της τράπεζας στη Φρανκφούρτη. Ένας εκπρόσωπος της Morgan Stanley πάντως απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία, που μεταδόθηκε αρχικά από το πρακτορείο Press Association.

Η Citigroup αναμένεται επίσης να ανακοινώσει εντός της εβδομάδας ότι η νέα βάση της στην ΕΕ θα βρίσκεται στη Φρανκφούρτη ενώ η Barclays ανέφερε την περασμένη Παρασκευή ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με το Δουβλίνο για να επεκτείνει εκεί τις δραστηριότητές της.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση