HomeHL-WorldG20: Στα 12 εκατ. ευρώ το κόστος των καταστροφών στο Αμβούργο

G20: Στα 12 εκατ. ευρώ το κόστος των καταστροφών στο Αμβούργο

Δέσμευση Μέρκελ για την παροχή αποζημιώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πάνω από 12 εκατ. ευρώ κοστολογούνται οι καταστροφές σε αυτοκίνητα, καταστήματα και υποδομές στο Αμβούργο, αποτέλεσμα των τριήμερων σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ ακτιβιστικών ομάδων και της αστυνομίας, στο περιθώριο της Διάσκεψης των 20 ισχυρότερων οικονομικά κρατών του κόσμου (G20).

Όπως ανακοινώθηκε από τις γερμανικές αρχές, μόνο το κόστος για τα καμμένα αυτοκίνητα πολιτών σε διάφορους δρόμους της γερμανικής πόλης, ανήλθε σε 4,6 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος της πόλης, Όλαφ Σολτζ, δήλωσε «ντροπιασμένος» από τα γεγονότα που συνέβησαν, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη τουλάχιστον 35 έρευνες σχετικά με τη δράση τόσο των αστυνομικών, όσο και των διαδηλωτών.

«Η αστυνομία δεν ξεπέρασε τα όρια. Αυτό είναι κάτι που απορρίπτω σθεναρά», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα επεισόδια ήταν προμελετημένα και θα γίνονταν σε κάθε περίπτωση.

Κατά το τριήμερο των συγκρούσεων στο Αμβούργο, προσήχθησαν τουλάχιστον 186 άτομα και άλλα 225 τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Από τα παραπάνω άτομα, ασκήθηκαν διώξεις για τα 51, καθώς αποδείχθηκε η συμμετοχή τους σε σοβαρά αδικήματα.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δεσμεύτηκε σε δηλώσεις τους να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατό οι πολίτες, για τις καταστροφές που υπέστησαν στις περιουσίες τους.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση