HomeΚΡΗΤΗΑντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην… Κρήτη

Αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής συνέλευσης στην… Κρήτη

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολο Βουλγαράκη, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, της οποίας οι δράσεις επικεντρώνονται στη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται εδώ και πάνω από δύο χρόνια επισκέψεις στις αντίστοιχες χώρες από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς, οι οποίες προωθούν την αλληλοκατανόηση, την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων και τη δημιουργία πλατφόρμας επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων των Χανίων και της Περιφέρειας Calw, μέσω της αμοιβαίας τους συμμετοχής σε εκθέσεις και ανάλογες διοργανώσεις.

Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν η Gabrielle Stock, Υπεύθυνη συνεργασίας ελληνικών και γερμανικών επιμελητηρίων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η κα Roswitha Keppler, Υπεύθυνη της Υποδιεύθυνσης της Ένωσης Βιοτεχνών Περιφέρειας Calw, ο κ. Tobias Haussmann, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Περιφερειακής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Calw, o κ. Norbert Heller, Υπεύθυνος στους τομείς Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης και ο κ. Δημήτρης Σωπίκης, Υπεύθυνος στο Γραφείο Δημάρχων Νότιας Ελλάδας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στην Αθήνα. Παρόντες επίσης ήταν η Επίτιμος Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, κα Αργυρώ Γαναδάκη, και υπηρεσιακοί παράγοντες του Τμήματος Τουρισμού της Π.Ε.Χ.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με σκοπό να συζητηθούν θέματα αμοιβαίου οικονομικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, και ανάπτυξης του δικτύου ανταλλαγής-εξαγωγής τοπικών προϊόντων με επιχειρηματικές μονάδες του Calw.

Ο Αντιπεριφερειάρχης προτίθεται να συμμετάσχει στην επόμενη συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2017, ενώ προγραμματίζεται επίσκεψη στο πλαίσιο της επόμενης έκθεσης στην Στουτγάρδη τον Ιανουάριο του 2018, με τη συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Πλατανιά, του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων και της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση