HomeHL-GreeceΠρόκληση διαρκείας από την Άγκυρα: Μεταφέρει την ένταση στο Καστελόριζο

Πρόκληση διαρκείας από την Άγκυρα: Μεταφέρει την ένταση στο Καστελόριζο

Στο Αιγαίο το Cesme

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία επιμένει στην πολιτική των προκλήσεων και μάλιστα δεν περιορίζεται μόνο στην Κύπρο, αφού όπως φαίνεται επιχειρεί τώρα τη μεταφορά της έντασης και στην περιοχή του Καστελόριζου και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι τουρκικές αρχές, όπως γράφει το mignatiou.com εξέδωσαν την NAVTEX 710/17 με την οποία ανακοινώνουν ότι το σκάφος TCG Cesme θα πραγματοποιήσει επιστημονική έρευνα στο διάστημα 22-25 Ιουλίου «εκτός ξένων χωρικών υδάτων» σε μια περιοχή που ορίζεται από συντεταγμένες που επικαλύπτουν μέρος της Ελληνικής περιοχής ευθύνης για έκδοση NAVTEX και αφορούν την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Την ίδια στιγμή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου όμως έχει εξαγγείλει για σήμερα η Τουρκία και την πραγματοποίηση άσκησης με πραγματικά πυρά με την ΝΟΤΑΜ Β1899/17 (δίνοντας της με το στοιχείο «Β» χαρακτήρα άσκησης εντός δικών της ορίων αρμοδιότητας). Οι ελληνικές Αρχές αντέδρασαν χθες και με την ΝΟΤΑΜ Α1716/17 δηλώνοντας ότι μέρος της δεσμευμένης περιοχής βρίσκεται εντός του FIR Αθηνών οπού μόνες αρμόδιες Αρχές είναι οι ελληνικές και συνεπώς την τουρκική άσκηση στο μέρος της που αφορά το FIR Αθηνών είναι παντελώς άκυρη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση