HomeΕΛΛΑΔΑLe Figaro: Βενετία, Βαρκελώνη, Σαντορίνη… ασφυκτιούν από τον μαζικό τουρισμό  

Le Figaro: Βενετία, Βαρκελώνη, Σαντορίνη… ασφυκτιούν από τον μαζικό τουρισμό  

Τα «μαργαριτάρια» της Μεσογείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το επίμαχο άρθρο της συνοδεύεται από μία χαρακτηριστική φωτογραφία: το υπέροχο ηλιοβασίλεμα στην Καλντέρα της Σαντορίνης, με την γαλλική εφημερίδα να επισημαίνει ότι, κάθε χρόνο σπεύδουν να το απολαύσουν 70.000 τουρίστες.

«Όταν δεν υπάρχουν τουρίστες, όπως συνέβη πέρυσι στο Παρίσι (ο φόβος της τρομοκρατίας αποθάρρυνε πολλούς από αυτούς να επισκεφθούν τη γαλλική πρωτεύουσα),οι ιδιοκτήτες καταστημάτων αλλά και κυβερνήσεις ήταν δυστυχείς. Όταν όμως υπάρχει κοσμοσυρροή, οι ντόπιοι γκρινιάζουν ενώ οι τοπικές αρχές είναι περισσότερο ή λιγότερο αβοήθητοι», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα αναφερόμενη στο αδιαχώρητο που παρατηρείται σε διάφορες τουριστικές περιοχές κυρίως στο νότια Ευρώπη.

«Ενώ ο κίνδυνος τρομοκρατίας απομακρύνεται στις νότιες ακτές της Μεσογείου,πολλά τουριστικά αξιοθέατα σε Ισπανία,Ιταλία και Ελλάδα έχουν υποστεί φαινόμενο του κορεσμού», υποστηρίζει το δημοσίευμα και προσθέτει:

«Στις μεγάλες τουριστικές πόλεις της Ευρώπης, Βαρκελώνη, Βενετία, αλλά και Λονδίνο, Παρίσι ή  Άμστερνταμ, «το ιστορικό κέντρο είναι άδειο, όπως επισημαίνει τοπικός παράγοντας στην Καταλονία,σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο AFP.

H εφημερίδα Le Figaro σχολιάζει επίσης ότι η εισροή των επισκεπτών που τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έχει επιπτώσεις σε πολλούς τομείς.

«Η εισροή τουριστών, που έχει για παράδειγμα πενταπλασιαστεί στη Βαρκελώνη τα τελευταία 25 χρόνια,διαταράσσει την αγορά ακινήτων και όχι μόνο», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση