HomeΚΡΗΤΗΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Με καταστροφή απειλούνται οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης»

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: «Με καταστροφή απειλούνται οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης»

Εξαιτίας του δάκου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα των μεγάλων προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο δάκος στους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ, Μ. Χαιρέτης.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Με καταστροφή απειλείται η φετινή παραγωγή ελαιόλαδου, αφού λόγω της κυβερνητικής ανικανότητας, δεν πραγματοποιήθηκε η έγκαιρη εφαρμογή του προγράμματος της δακοκτονίας.

Την πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης εισπράττουν για μια ακόμα φορά οι ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης που βλέπουν την παραγωγή τους, που αποτελεί κύριο εξαγωγικό προϊόν και ίσως το μοναδικό που μπορεί να αποφέρει έσοδα για την επιβίωσή τους, να χάνεται.

Φέτος, η ελαιοπαραγωγή εκτιμάται ότι θα είναι πολύ καλή. Η έγκαιρη δακοκτονία είναι για μια ακόμη φορά αναγκαία, ώστε να προστατευθεί ο καρπός της ελιάς από τον δάκο.

Το πρόγραμμα της δακοκτονίας έχει αφεθεί στην τύχη του με κίνδυνο η παραγωγή ελιάς και ελαιολάδου να καταστραφεί με ανυπολόγιστο κόστος τόσο για τους παραγωγούς όσο και την τοπική οικονομία.

Ας σοβαρευτούν πλέον η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός και ας ενδιαφερθούν για τους αγρότες και το σημαντικότερο αγροτικό προϊόν της χώρας μας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση