HomeHL-9Ακόμη ένα ζευγάρι Κρητικών ρύθμισε το χρέος του

Ακόμη ένα ζευγάρι Κρητικών ρύθμισε το χρέος του

Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η μία μετά την άλλη έρχονται στη δημοσιότητα περιπτώσεις δανειοληπτών τους οποίους «γονάτισε» η οικονομική κρίση βυθίζοντας τους ολοένα και περισσότερο στα χρέη.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δικαιώθηκε από το Ειρηνοδικείο Χανίων ζευγάρι δανειοληπτών, που κατέφερε να ρυθμίσει το χρέος του από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες σε δύο τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα, το Ειρηνοδικείο Χανίων ενέκρινε την αίτηση του ζευγαριού για υπαγωγή στον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, γεγονός που σημαίνει ότι το μεν χρέος του συζύγου ρυθμίστηκε με την καταβολή μηνιαίας δόσης για πέντε χρόνια, ενώ το χρέος της συζύγου «κουρεύτηκε» κατά 95%.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ζευγάρι του ιδιωτικού υπαλλήλου και της νοσηλεύτριας από τα Χανιά, δεν έχει ακίνητη περιουσία παρά μόνο ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ το χρέος τους ανερχόταν σε 17.000 ευρώ συνολικά.

Το Ειρηνοδικείο παρά τις ενστάσεις των τραπεζών, αποφάσισε ο μεν σύζυγος για πέντε χρόνια να καταβάλει μηνιαία δόση ύψους 156,42 ευρώ και η σύζυγος δόση ύψους 6,44 ευρώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση