HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ«Ανοίγει» η αυλαία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας

«Ανοίγει» η αυλαία του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά Παλαιόχωρας

Ξεκινάει αύριο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, Π.Ε. Χανίων, του δήμου Καντάνου-Σελίνου,  η «Σκακιστική Ακαδημία Χανίων» οργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το «Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας»  από 19 έως 26 Ιουλίου στο πολύκεντρο της περιοχής. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ενημερωτικό του δελτίο ο οργανωτής, «η ανελλιπής προσπάθεια όλων των ανθρώπων της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων που πλαισιώνουν κάθε χρόνο από την σύλληψη της ιδέας την διοργάνωση, έως και σήμερα,  και η αγάπη τους για το σκάκι, σε συνδυασμό με των ακούραστων ανθρώπων της Παλαιόχωρας, που την αγκάλιασαν όλα αυτά τα χρόνια και έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να τη στηρίξουν, ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής δυσπραγίας, απέδωσαν καρπούς και έφεραν το τουρνουά σε μια θέση που δίκαια του αξίζει, στις καρδιές όλων των μικρών και μεγάλων σκακιστών που ανυπομονούν να βρεθούν και πάλι όλοι μαζί εκεί ! Άσπρα και μαύρα τετράγωνα σμίγουν κυριολεκτικά και μεταφορικά και το φωτεινό καλοκαίρι στην νοτιότερη άκρη της Κρήτης, μιας και οι παίκτες που θα επισκεφτούν την Παλαιόχωρα, ξεκινούν το ταξίδι τους από 4 διαφορετικούς ηπείρους! Είκοσι εννέα διαφορετικές χώρες εκπροσωπούνται στο φεστιβάλ του αθλητισμού και τις φιλίας, χώρες όπως – Τσεχία, Ρωσία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Βέλγιο, αλλά και – Χιλή, ΗΠΑ, Ινδία, Κίνα και Μαδαγασκάρη (οι οποίες συμμετέχουν για πρώτη φορά)!

afisa-skaki-toyrnoya

Σκακιστές από 5 έως 75 ετών θα σφίξουν τα χέρια τους πάνω από τη σκακιέρα, τα νεαρά πολύ υποσχόμενα ταλέντα θα αναμετρηθούν με τα μεγαλύτερα ονόματα του σκακιστικού χώρου, που δήλωσαν και φέτος δυναμικό παρόν, εντυπωσιάζοντας με την παρουσία των τιτλούχων σκακιστών – 42 σε αριθμό ρεκόρ φέτος – από τους οποίους οι 20 φέρουν τον ανώτερο τίτλο του GM (GrandMaster)!

Δίπλα στα μεγάλα ονόματα από το διεθνή χώρο και στους δύο Πρωταθλητές Ελλάδας Ανδρών, Χρίστος Μπανίκας και Στέλιος Χαλκιάς, θα αγωνιστούν σχεδόν όλοι οι πρωταθλητές των Νεανικών κατηγοριών, αλλά και οι μικροί σκακιστές της πόλης μας, που θα έχουν τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν από κοντά και να αναμετρηθούν μαζί τους».

Διαφήμιση
Διαφήμιση