HomeHL-9Πιστοί από όλο τον κόσμο…σε ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κρήτης

Πιστοί από όλο τον κόσμο…σε ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της Κρήτης

Με τα πόδια ή ακόμη και γονατιστοί για να ανάψουν κερί στην Αγία Μαρίνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πλήθος πιστών κατακλύζει από χθες, παραμονή της εορτής της Αγίας Μαρίνας τους ιερούς ναούς του νησιού, που είναι αφιερωμένοι στη Χάρη Της.

agia2

Στο επίκεντρο βρίσκεται, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, το πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη Ηρακλείου με χιλιάδες πιστούς να κατακλύζουν τη Μονή από χθες το βράδυ, σήμερα, αλλά και τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να προσκυνήσουν το λείψανο και την Ιερή Εικόνα της Αγίας Μαρίνας.

Όπως κάθε χρόνο αρκετοί είναι οι πιστοί που καταφθάνουν στη Μονή με τα πόδια ή και γονατιστοί για να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους προς την Αγία Μαρίνα, επειδή είτε τους βοήθησε σε κάποια δύσκολη στιγμή της ζωής τους είτε να ζητήσουν τη βοήθεια της για κάποιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας θεωρείται θαυματουργό, γι’αυτό και χιλιάδες πιστοί από ολόκληρο το νησί, την υπόλοιπη χώρα, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, φτάνουν στη Βόνη, για να προσκυνήσουν τη Χάρη της, να ανάψουν ένα κεράκι και να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους.

agia1

Μάλιστα το πανηγύρι στην Αγία Μαρίνα στη Βόνη, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα, αν όχι το μεγαλύτερο στο νομό Ηρακλείου.

Ωστόσο δεκάδες είναι και οι μικροπωλητές που στήνουν τους πάγκους με την πραμάτεια τους κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στην Ιερά Μονή, διαθέτοντας προς πώληση όλα τα είδη στους επισκέπτες του χωριού.

Οι πιστοί που θα επιλέξουν να επισκεφθούν τη Βόνη και να προσκυνήσουν τη Χάρη Της, θα πρέπει να οπλιστούν και με μεγάλη υπομονή, καθώς εξαιτίας της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου, σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων, που ξεκινούν από την αρχή του χωριού και καταλήγουν στην Ιερά Μονή.

bonh4

Έκτακτα δρομολόγια από το ΚΤΕΛ

Έκτακτα δρομολόγια έχει προγραμματίσει για τις ημέρες αυτές το ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, προκειμένου να καλύψει τη μεταφορά των πιστών, που θέλουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κεράκι στη Χάρη Της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη.

Σε ανακοίνωση του ΚΤΕΛ αναφέρεται αναλυτικά το πρόγραμμα των δρομολογίων, το οποίο διαμορφώνεται ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι για την εορτή της Αγίας Μαρίνας (17 Ιουλίου), η μετάβαση των επισκεπτών στη Μονή της Αγίας Μαρίνας στη Βόνη ανήμερα της εορτής, θα εξυπηρετείται από τα ακόλουθα δρομολόγια:

Δευτέρα 17/07/2017

Από Ηράκλειο προς Βόνη

06:45 – 07:30 – 08:30 – 10:30 – 11:45 – 13:30 – 14:30 – 16:00 – 18:00 – 19:15

Από Βόνη προς Ηράκλειο

07:15 – 07:45 – 09:15 – 12:15 – 15:15 – 17:00 – 19:00 – 20:15

(+2 έξτρα λεωφορεία αμέσως μετά το πέρας της Λειτουργίας)

bonh

Διαφήμιση
Διαφήμιση