HomeΚΡΗΤΗΕίπαν «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Είπαν «όχι» στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή

Συγκέντρωση στα Δικαστήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο  πλαίσιο της σημερινής κλαδικής απεργίας στο εμπόριο,  η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου πραγματοποίησε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στα δικαστήρια, με τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων από την ΠΑΣΕΒΕ, συλλόγων γυναικών της ΟΓΕ και εργαζομένων από άλλους κλάδους που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αίτημα όλων των εμποροϋπαλλήλων για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

poreia-anoixta-magazia-1

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Από νωρίς απεργιακές περιφρουρήσεις βρέθηκαν στις εισόδους καταστημάτων μεγάλων πολυεθνικών ομίλων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε μονοπωλιακούς ομίλους και κυβέρνηση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Η πάλη μας για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας δε σταματάει εδώ. Δίνουμε τη μάχη σε κάθε εργασιακό χώρο και ιδιαίτερα στους μεγάλους να στηθούν επιτροπές του σωματείου. Να αντιπαλέψουμε τα σχέδια των επιχειρηματικών ομίλων για δουλειά από »ήλιο σε ήλιο». Να δυναμώσει η συμμαχία με τους αυτοαπασχολούμενους που εξαθλιώνονται απ’ την ίδια πολιτική. Η οργάνωση στο σωματείο είναι η δύναμη όλων των εργαζομένων!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση