HomeHL-WorldΟι πετρελαιοπηγές στη Ράκα είναι στα χέρια των Σύριων

Οι πετρελαιοπηγές στη Ράκα είναι στα χέρια των Σύριων

Σφίγγει και άλλο ο κλοιός γύρω από το Ισλαμικό Κράτος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο συριακός στρατός επικουρούμενος από τις σφοδρούς βομβαρδισμούς που εξαπολύει η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας πήρε υπό τον έλεγχό του μια σειρά πετρελαιοπηγών στο νοτιοδυτικό τμήμα της επαρχίας Ράκα σήμερα, καθώς οι μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος συνεχίζουν να αντιστέκονται υπερασπιζόμενοι τα εδάφη που παραμένουν υπό τον έλεγχό τους στην χώρα.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ikhbariyah επικαλέστηκε μια πηγή από τον στρατό, σύμφωνα με την οποία οι κυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν τις πετρελαιοπηγές Ουαχάμπ, αλ Φαχντ, Ντμπαϊσάν, αλ Κσιρ, Άμπου αλ Κατάτ και Άμπου Κατάς όπως και πολλά άλλα χωριά στην περιοχή.

Όπως μετέδωσε το Reuters, οι περιοχές με τις πετρελαιοπηγές εκτείνονται νότια της πόλης Ρασάφα, όπου επίσης υπάρχουν πετρελαιοπηγές και τον έλεγχο της οποίας ανέκτησε ο στρατός τον περασμένο μήνα, στην πρώτη μεγάλη νίκη επί των τζιχαντιστών στην επαρχία.

Με την τελευταία τους αυτή νίκη, ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό σε μια περιοχή που εκτείνεται από την ανατολική επαρχία Χάμα στην ανατολική Χομς έως τα όρια των επαρχιών Ράκα και Ντέιρ Ζορ, έγινε γνωστό από τη ΜΚΟ Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, η πολεμική αεροπορία της Ρωσίας έχει εντείνει τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον αρκετών στόχων και πόλεων που ελέγχουν οι τζιχαντιστές στην περιοχή που περιλαμβάνεται το Ουκαϊρμπάτ, το οποίο στοχοθετήθηκε με ρωσικούς πυραύλους Κρουζ στις επιδρομές από πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο στα τέλη Μαΐου.

Επόμενος στόχος των κυβερνητικών δυνάμεων είναι η ανακατάληψη της πόλης Σούκνα, μια πύλη προς την ανατολική επαρχία Ντέιρ Ζορ που συνορεύει με το Ιράκ και ενδέχεται να αποτελέσει το τελευταίο μεγάλο προπύργιο των τζιχαντιστών στην περίπτωση που χάσουν τη Ράκα.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση