HomeHL-9Ελεύθερος ο 46χρονος για το «ματωμένο γλέντι»

Ελεύθερος ο 46χρονος για το «ματωμένο γλέντι»

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 46χρονος άνδρας που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε βαρύτατα τον καλύτερό του φίλο στη διάρκεια γλεντιού στο Μεταξοχώρι.

Νωρίτερα, είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Κατά την απολογία του, ο βασικός κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος εμμένοντας στον ισχυρισμό ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα πυροβολούσε εσκεμμένα τον άνθρωπο με τον οποίο συνδέονταν με ισχυρή και πολύχρονη φιλία.

Όπως αποφασίστηκε από τους δικαστικούς λειτουργούς ο 46χρονος αφέθηκε ελεύθερος με την υποχρέωση ωστόσο να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μια φορά τον μήνα και να μην επιχειρήσει να βγει από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Μεταξοχώρι του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, κατά τη διάρκεια γλεντιού και πιο συγκεκριμένα πρόγαμου, όταν ο κατηγορούμενος πάνω στο κέφι φέρεται να έβγαλε όπλο πυροβολώντας στον αέρα.

Δύο από τις σφαίρες, χτύπησαν τον φίλο και σύντεκνό του, ο οποίος διασκέδαζε στο ίδιο γλέντι τραυματίζοντάς τον σοβαρά στον θώρακα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση