HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΣυνεχίζεται το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… Αγγλία»

Συνεχίζεται το φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας… Αγγλία»

Σήμερα στη Μυρτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη μακρινή Σκωτία, τη μουσική και τους χορούς της, σε συνδυασμό με μία πρωτότυπη συνάντησή της με παραδοσιακούς σκοπούς της Κρήτης, ταξίδεψε το κοινό που για δεύτερη βραδιά χθες, πλημμύρισε την κεντρική πλατεία στη Μυρτιά, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…Αγγλία», που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη ενώ μικροί και μεγάλοι ακολούθησαν την καντάδα που οργάνωσαν οι μουσικοί στα σοκάκια του χωριού. Η βραδιά συνεχίστηκε με την πρωτότυπη παράσταση «Τα έξι κύματα» του χορογράφου Κωνσταντίνου Τσακιρέλη με κεντρικό άξονα τα έξι φύλα που κατέκτησαν διαδοχικά τη Βρετανία.

festibal-agglia-3

Σάββατο 15.7.17 / Μυρτιά

Με μία σπονδυλωτή «συνομιλία» με το ποίημα του Έλιοτ «Οι κούφιοι άνθρωποι» αλλά και συναυλία για να γνωρίσουμε την πλούσια μουσική παράδοση της Αγγλίας συνεχίζονται σήμερα Σάββατο οι βραδινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας…Αγγλία» που διοργανώνει το Μουσείο Καζαντζάκη στη Μυρτιά. Από νωρίς το απόγευμα το Φεστιβάλ καλωσορίζει και τους μικρούς του επισκέπτες ενώ πλούσιες παράλληλες δράσεις και εικαστικές εγκαταστάσεις έχουν στηθεί στις γειτονιές του χωριού.

festibal-agglia-1

Το πρόγραμμα

20.15-21.15 Πάρκο Ανεμογιάννη: Ρήτορες και Κούφιοι Άνθρωποι

[μια συνάντηση του Νίκου Καζαντζάκη με τον Τόμας Έλιοτ]

Δραματοποιημένη παρουσίαση της περιγραφής από τον Νίκο Καζαντζάκη, της γωνιάς των ομιλητών στο Χάιντ Παρκ του Λονδίνου – σπονδυλωτή «συνομιλία» με το ποίημα του Τόμας Έλιοτ «Οι κούφιοι άνθρωποι». Σύλληψη – Σκηνογραφική διάπλαση: Άννα Μαχαιριανάκη. Δραματο-ποίηση & χωρο-θεσία: Αντώνης Περαντωνάκης. Σκηνογραφική – ενδυματολογική επιμέλεια: Μαρία-Ελένη Δημητράκη, Νίκος Καλαθάκης (σπουδαστές σκηνογραφίας,  Σχολή Θεάτρου Νότος). Παίρνουν μέρος οι σπουδαστές υποκριτικής της Σχολής Θεάτρου Νότος: Γεωργία Ζήση, Αγγελική Ιερωνυμίδη, Μαρία Καλιακάκη, Σόνια Ριστιβόϊεβιτς, Χάρης Σουλτάτος, Ελένη Στυλιανάκη, Αλεξάνδρα Τζουανάκη, Στέφανος-Μάριος Τσιφάς, Ελένη Χανιωτάκη και οι συνεργάτες: Ίαν Αβτζιγιάννης και Λευτέρης Κουφάκης. Κιθαριστής: Γιώργος Στεφανάκης. Φωτισμοί: Παναγιώτης Μανούσης.

-21.30-23.00 Πλατεία Καζαντζάκη: Από το Μπαρόκ στο Ροκ-Ένα μουσικό ταξίδι στην Αγγλία, από τον Purcell στους Beatles

Συναυλία αφιερωμένη στην πλούσια μουσική κληρονομιά της Αγγλίας από τον 17ο έως τον 20ό αιώνα, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου και την Χορωδία Νέων Δήμου Ηρακλείου. Στο πρώτο μέρος θα ακουστούν έργα των Πέρσελ, Έλγκαρ, Βον Ουίλιαμς, Ράτερ και στο δεύτερο μια ανθολογία τραγουδιών των Beatles σε διασκευή για Ορχήστρα, Χορωδία και Σολίστες, του Νίκου Πλατύραχου. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μίλτος Λογιάδης. Εξάρχων: Δημήτρης Χανδράκης. Διεύθυνση Ορχήστρας: Γιάννης Πρωτόπαπας (1ο μέρος), Νίκος Πλατύραχος (2ο μέρος). Διεύθυνση Χορωδίας: Γιάννης Ιδομενέως. Τραγούδι: Φαίδων Φαρίντ, Juststeve. Πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης. Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

Παράλληλες εκδηλώσεις

«Ο Σαίξπηρ διαβάζει Σαίξπηρ»: Σάββατο 15/7, Κυριακή 16/7. Ερμηνεία: Πέτρος Μαυροματίδης. Κοστούμι: Γιάννης Μετζικώφ.

-…στην πράσινη ακίντυνη ζούγκλα με τις γαλάζιες φωλιές: Συμμετοχική performance: Σάββατο 15/7, Κυριακή 16/7: 18.30-20.30. Σύλληψη – επιμέλεια – ερμηνεία: Βίκη Χρηστάκη. Στόχος της performance είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού ενδοσκόπησης αλλά και επικοινωνίας ανάμεσα στον επισκέπτη, την καλλιτέχνιδα και τις λέξεις του Καζαντζάκη.

Παιδική ζώνη: Καθημερινά στη Μυρτιά 6μ.μ.-8μ.μ. ο μικροί επισκέπτες θα «ταξιδέψουν» στην Αγγλία του Καζαντζάκη μέσα από ευφάνταστα παιχνίδια, κατασκευές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εξερευνήσεις!

Διαφήμιση
Διαφήμιση