HomeΕΛΛΑΔΑΠροπηλακίστηκαν Φίλης και Ξυδάκης στη συγκέντρωση για την Ηριάννα

Προπηλακίστηκαν Φίλης και Ξυδάκης στη συγκέντρωση για την Ηριάννα

Τη Δευτέρα θα εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής της 29χρονης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν πέρασαν καλά οι δύο βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Νίκος Ξυδάκης οι οποίοι συμμετείχαν την Παρασκευή στη διαδήλωση συμπαράστασης προς την κρατούμενη Ηριάννα Β. Λ.Η συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος από οργανώσεις της αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Η ένταση ξεκίνησε με την εμφάνιση στην πλατεία του Νίκου Φίλη. Ο πρώην υπουργός δέχτηκε αποδοκιμασίες και τελικά τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν εμφανίστηκε και ο Νίκος Ξυδάκης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δέχτηκαν λεκτικές επιθέσεις ενώ εναντίον τους εκτοξεύθηκαν νερά και καφέδες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την καταδίκη της Ηριάννας Β. Λ σε δεκατρία χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 187Α για την τρομοκρατία. Η συγκέντρωση ξεκίνησε από την πλατεία Συντάγματος και αργότερα τα μπλοκ των διαδηλωτών μεταφέρθηκαν μπροστά από τη Βουλή.

Η 29χρονη Ηριάννα , υποψήφια διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχε συλληφθεί με την κατηγορία για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς» καθώς διατηρούσε σχέσεις με νεαρό που είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος με την οργάνωση. Παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο αθώωσε το σύντροφό της, η ίδια με αφορμή τη σχέση της μαζί του και με μόνο ενοχοποιητικό στοιχείο ένα δείγμα DNA, που έχει αμφισβητηθεί ακόμα και από ιατροδικαστή της ΕΛ.ΑΣ, καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό.

Μέχρι σήμερα εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, βουλευτές και ευρωβουλευτές, καλλιτέχνες μέχρι και άτομα του αθλητισμού έχουν δηλώσει έμπρακτα την συμπαράστασή τους στην 29χρονη.

Τη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστεί στο εφετείο η αίτηση αναστολής που έχει καταθέσει η Ηριάννα Β. Λ και θα αποφασιστεί εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση