HomeΚΡΗΤΗΑκαδημαϊκή έδρα στο ITE από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ

Ακαδημαϊκή έδρα στο ITE από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ

Εκδήλωση στη γαλλική πρεσβεία της Αθήνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ ιδρύει ακαδημαϊκή έδρα στην Ελλάδα, με χρηματοδότηση 1.200.000 ευρώ, στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και με επικεφαλής τον διευθυντή ερευνών, Δρ. Ιωάννη Ταλιανίδη.

Η έδρα είναι η πρώτη στην Ελλάδα για θέματα Επιγενετικής – Επιγονιδιωματικής. Η ίδρυση της πρώτης ελληνικής ακαδημαϊκής έδρας στην Επιγενετική – Επιγονιδιωματική από το Ταμείο Ερευνών της ΑΧΑ, ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλική Πρεσβεία Αθηνών. Αποστολή του Ταμείου Ερευνών της ΑΧΑ είναι η υποστήριξη καινοτόμων ερευνητικών προγραμμάτων και η διάχυση της γνώσης για θέματαπου σχετίζονται με την πρόληψη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, ενώ ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Κώστα Φωτάκη αναπληρωτή υπουργού Έρευνας και Καινοτομίας, και της Νίκης Κεραμέως Βουλευτή Επικρατείας, υπεύθυνης Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο του παγκόσμιου διαγωνισμού που προκηρύσσει το Ταμείο Ερευνών ΑΧΑ κάθε χρόνο, εγκρίθηκε φέτος, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλήρης επιχορήγηση δωδεκαετούς ακαδημαϊκής έρευνας ύψους 1.200.000€ και ίδρυση επίσημης ακαδημαϊκής έδρας στην Επιγενετική – Επιγονιδιωματική στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η δημιουργία έδρας στην Επιγενετική. Η έδρα αυτή θα αποτελέσει μια σημαντική υποστήριξη για το εργαστήριο και για τα μελλοντικά μας σχέδιαστην οργάνωση ενός νέου τομέα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ, ο οποίος αναμένουμε να γίνει πόλος έλξης για νέους ερευνητές. Η επένδυση στη βασικήέρευνα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την επιστήμη και την κοινωνία. Μέσα από τηνέρευνά μας στοχεύουμε σε ανακαλύψεις που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη νέων θεραπειών σεδιάφορες ασθένειες. Στόχος μας είναι η προώθηση της επιστημονικής αριστείας στον τομέα της Επιγενετικής στην Ελλάδα», ανέφερε ο Δρ. Ιωάννης Ταλιανίδης, επικεφαλής του προγράμματος και διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση