HomeHL-SportsΔύο υποψήφιοι επενδυτές για τον Εργοτέλη-Παρελθόν Βασιλειάδης, Βελλίνης και Γκοτσούλιας

Δύο υποψήφιοι επενδυτές για τον Εργοτέλη-Παρελθόν Βασιλειάδης, Βελλίνης και Γκοτσούλιας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Βρέντζος αποκάλυψε ότι είναι σε συζητήσεις με έναν Έλληνα επιχειρηματία και έναν ξένο, ιδιοκτήτη δύο ομάδων στη χώρα του * Παρελθόν Βασιλειάδης, Βελλίνης και Γκοτσούλιας

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Εργοτέλη, αλλά έπειτα από καιρό, ο Γιώργος Βρέντζος εμφανίστηκε αισιόδοξος.

Με ανοιχτή του επιστολή προς τον κόσμο της ομάδας, ο ισχυρός άνδρας των Κρητικών αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με δύο υποψήφιους επενδυτές.

Ο ένας είναι Έλληνας επιχειρηματίας με έδρα την Αθήνα, ενώ ο άλλος ξένος με εθνικότητα εκτός Ευρώπης που έχει δύο ομάδες στη χώρα του.

Παράλληλα, κάλεσε τον κόσμο να δώσει δυναμικό παρών στη Γ.Σ., όπου θα αποφασιστεί και αν θα συσταθεί τελικά ΠΑΕ.

Αναλυτικά: «Αγαπητοί φίλοι,

Με την παρούσα θέλω να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την ανεύρεση χρηματοδότησης για τη νέα ΠΑΕ Εργοτέλης.

Πριν από αυτό, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η απουσία μου από τη σημερινή γενική συνέλευση, για την οποία ζητώ συγνώμη παρότι για το σχετικό ενδεχόμενο ενημέρωσα στη διακοπή της προηγούμενης εβδομάδας, δεν έχει να κάνει με τίποτα άλλο πέρα από τις επαγγελματικές μου υποχρεώσεις.

Οι τελευταίες μου επαφές με υποψήφιους επενδυτές, όσο και εάν μπορούμε να μιλάμε για επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι επιτέλους σε καλό δρόμο. Μετά από πλήθος επαφών και προσεγγίσεων από άτομα αμφιβόλου ποιότητας και προελεύσεως, εκ των οποίων τα περισσότερα προφανώς αναζητούσαν να αγοράσουν «καζίνο» και όχι ποδοσφαιρική ομάδα, τις τελευταίες 10 περίπου μέρες παρουσιάστηκαν 2-3 σοβαρές, εκ πρώτης όψεως, περιπτώσεις. Μετά από αλεπάλληλες συναντήσεις, συνεχείς συζητήσεις και προσεκτικούς ελέγχους, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι 2 από αυτές έχουν σοβαρές πιθανότητες (50-50) να προχωρήσουν σύντομα (δεδομένης και της χρονικής πίεσης που υφίσταται πλέον).

Η πρώτη από αυτές έχει να κάνει με Έλληνα επιχειρηματία με έδρα την Αθήνα, ο οποίος, επιθυμεί να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ. Χωρίς να είναι κάποιο γνωστό ή μεγάλο όνομα, πρόκειται για έναν επιτυχημένο επιχειρηματία ο οποίος φαίνεται να έχει τη δυνατότητα, ενδεχομένως μαζί με φίλους ή συνεταίρους του, να διατηρήσει τουλάχιστον στη Football League μια ΠΑΕ με σταθερή και αξιοπρεπή παρουσία.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ξένο επενδυτή μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, Χριστιανό Ορθόδοξο με εθνικότητα εκτός Ευρώπης, ο οποίος είναι ήδη ιδιοκτήτης 2 ποδοσφαιρικών ομάδων, μίας Α’ κατηγορίας στη χώρα του και μίας άλλης Β’ κατηγορίας σε χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης. Ο άνθρωπος αυτός ενδιαφέρεται να αποκτήσει και μια τρίτη ομάδα, εντός ΕΕ, με τον Εργοτέλη να του φαίνεται μια ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο στόχος του είναι η άνοδος στην Super League, αν όχι άμεσα τότε μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Και οι 2 αυτές περιπτώσεις είναι σοβαρές, τουλάχιστον αυτή είναι η κρίση μου βάσει της εμπειρίας μου σε τραπεζικά/επιχειρηματικά deals, έχουν σημαντικές πιθανότητες να προχωρήσουν άμεσα (αν είχαμε περισσότερο χρόνο δεν θα είχα καμία σχεδόν αμφιβολία) και μπορούν να δώσουν λύση, μακροπρόθεσμη κι όχι απλά προσωρινή, στο αδιέξοδο το οποίο φαίνεται να έχουμε μπροστά μας.

Και οι 2 υποψήφιοι επενδυτές φαίνεται,

σε πρώτη φάση τουλάχιστον, να επιθυμούν την παρουσία μου, κάτι το οποίο επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά δεν ζητώ ούτε επιβάλω.

Και στις 2 περιπτώσεις, λόγω της χρονικής πίεσης, η επένδυση πιθανόν να πραγματοποιηθεί μέσω του Ερασιτέχνη (ΓΣ), με τη μορφή χορηγίας προς τον ΓΣ η οποία θα έχει ως σκοπό την απόκτηση μετοχών της ΠΑΕ από τον ΓΣ και την μετέπειτα μεταβίβαση τους στον επενδυτή. Κατά συνέπεια, βάσει και της επιθυμίας των επενδυτών για παραμονή μου, η παρουσία μου στην Προεδρία του ΓΣ πιθανότατα να είναι αναγκαία μέχρι την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας (2-3 μήνες).

Και οι 2 υποψήφιοι επενδυτές επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους προς το παρόν και μέχρι την κατάληξη των συζητήσεων, γεγονός που κατά την άποψη μου αποτελεί δείγμα της σοβαρότητας των προθέσεων τους.

Και οι δύο περιπτώσεις θα ξεκαθαρίσουν οριστικά μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας, αλλά θα γίνει προσπάθεια αυτό να γίνει νωρίτερα λόγω της χρονικής πίεσης.

Τίποτα δεν είναι ακόμα σίγουρο, ας μην παρασυρθούμε σε πρόωρους πανηγυρισμούς, τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα, όμως πλέον έχουμε πραγματικό λόγο να ελπίζουμε.

Βάσει των παραπάνω, το ΔΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη και άλλων επιφανών παραγόντων οι οποίοι ενδεχομένως να συμμετέχουν στην επόμενη μέρα του ΓΣ, αποφάσισε να προτείνει στη σημερινή γενική συνέλευση την περαιτέρω αναβολή της λήψης απόφασης για την ίδρυση ή όχι ΠΑΕ, η οποία θα παρθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ στη συνέχιση της συνέλευσης τη μεθεπόμενη Δευτέρα 24/07.

Την ίδια μέρα, στις 24/07 δηλαδή, ανάλογα με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, θα αποφασιστεί επίσης η κατηγορία στην οποία θα μετέχει η 1η ομάδα σε περίπτωση μη συμμετοχής στη Football League (Γ´Εθνική ή Α1 ΕΠΣΗ). Επίσης, πάλι ανάλογα με τις εξελίξεις στην ΠΑΕ, είτε θα προκηρυχθούν εκλογές στον ΓΣ, είτε θα συνεχίσει το νυν διοικητικό συμβούλιο για τους επόμενους 2-3 μήνες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της ΠΑΕ, με την άμεση όμως παραχώρηση της διοίκησης όλων των τμημάτων του Συλλόγου (εκτός της ΠΑΕ φυσικά που άλλωστε δεν ανήκει στον ΓΣ) στη Διοικούσα Επιτροπή, η οποία θα εμπλουτιστεί με νέα άτομα προκειμένου να ανταποκριθεί στα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις της και η οποία θα αποτελέσει τη βάση για το νέο διοικητικό συμβούλιο στις προσεχείς εκλογές.

Το προσεχές διάστημα και τουλάχιστον μέχρι τη συνέχιση της γενικής συνέλευσης στις 24/07, η Διοικούσα Επιτροπή θα εξακολουθήσει να ασχολείται με τα θέματα και να έχει τον πλήρη έλεγχο όλων των τμημάτων του Συλλόγου εκτός ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει άμεσα τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν, περιμένοντας φυσικά την κατάληξη στο θέμα της ΠΑΕ προκειμένου να λάβει τις τελικές αποφάσεις, προσπαθώντας ταυτόχρονα να προσελκύσει νέα ενεργά μέλη.

Από την πλευρά μου, πέρα από τις επαφές για την ΠΑΕ, θα φροντίσω να διευθετήσω όλες τις οικονομικές και άλλες εκκρεμότητες του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τη γενική συνέλευση, ώστε αν χρειαστεί να το παραδώσω εντελώς καθαρό από κάθε άποψη (ήδη έχουν τακτοποιηθεί οι περισσότερες εκκρεμότητες).

Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω, για ακόμα μια φορά, ότι τόσο εγώ όσα και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου (ΔΣ & Διοικούσα), αγωνιζόμαστε καθημερινά προκειμένου να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση για τον Εργοτέλη μας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Γιώργος Βρέντζος

Πρόεδρος ΔΣ».

Συνεχίζονται οι αποχωρήσεις

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι αποχωρήσεις από την ομάδα.

Την Παρασκευή (14/7) ανακοινώθηκε ότι και οι Γιώργος Βασιλειάδης, Περικλής Βελλίνης και Γιάννης Γκοτσούλιας έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους.

Αναλυτικά: «Ο Γ.Σ. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Βασιλειάδη, Περικλή Βελλίνη και Γιάννη Γκοτσούλια. Τους ευχαριστούμε για τη σημαντική συμμετοχή τους στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του ευχόμαστε υγεία, τύχη και επιτυχίες σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο».

Διαφήμιση
Διαφήμιση