Μύγες στο πάτωμα, μύγες στα τρόφιμα, στα φρούτα, στα λαχανικά ακόμη και μέσα στα ψυγεία αντίκρισαν οι πελάτες γνωστού σουπερμάρκετ του Ηρακλείου κατά την επίσκεψη τους στο κατάστημα τις προηγούμενες ημέρες, όταν βρισκόταν σε εξέλιξη η πολυήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου.

myges1

Αναγνώστης του cretapost, που επισκέφθηκε μία από τις ημέρες εκείνες το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ και απαθανάτισε τις εικόνες αυτές, αντίκρισε μύγες να έχουν κάνει “έφοδο” στους χώρους του καταστήματος και ανενόχλητες να κάθονται πάνω στα φρούτα, στα λαχανικά, σε όλα τα τρόφιμα!

Έκπληκτος αναρωτήθηκε πώς εισέβαλαν τα “ενοχλητικά” έντομα στο κατάστημα, εκφράζοντας την απορία του και στους υπαλλήλους.

myges2

Οι υπάλληλοι από την πλευρά τους, το απέδωσαν στη συσσώρευση των σκουπιδιών, λόγω της απεργίας, υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει απεντομώσεις, αλλά δυστυχώς οι μύγες παραμένουν… ακλόνητες !

Τα ερωτήματα που ευλόγως γεννιούνται είναι αρκετά, σχετικά με τις συνθήκες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως είναι ένα σουπερμάρκετ.

Πώς είναι δυνατόν τρόφιμα να είναι εκτεθειμένα σε έντομα, που μεταφέρουν κάθε είδους μικρόβια, προκαλώντας μολύνσεις;

myges3

Πώς γίνεται οι μύγες να κατέκλυσαν το κατάστημα και ποια μέτρα ελήφθησαν από τους αρμοδίους, ώστε να μην έχει συμβεί αυτό;

Οι απεντομώσεις πώς έγιναν, ενώ τα προϊόντα βρίσκονταν στις προθήκες του καταστήματος;

myges5

Ομολογουμένως, είναι κοινά αποδεκτό, τα ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας, θα πρέπει να λαμβάνονται με μεγαλύτερη σοβαρότητα από τους υπευθύνους του εκάστοτε καταστήματος και να λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα, που να επιτρέπουν στους καταναλωτές να προμηθεύονται τρόφιμα απολύτως ασφαλή για την υγεία τους.

myges4

Διαφήμιση
Διαφήμιση