HomeHL-9Από ξαφνική γαστρεντερίτιδα υποφέρει η … μισή Βιάννος

Από ξαφνική γαστρεντερίτιδα υποφέρει η … μισή Βιάννος

Τι λέει ο δήμαρχος Παύλος Μπαριτάκης για τα αλλεπάλληλα περιστατικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από γαστρεντερίτιδα υποφέρουν πολλοί κάτοικοι του δήμου Βιάννου, με τα συμπτώματα να εμφανίζονται ξαφνικά χθες, με τους ασθενείς να επισκέπτονται ο ένας μετά τον άλλον το Κέντρο Υγείας της περιοχής για φαρμακευτικά αγωγή και συμβουλές.

Για το θέμα μίλησε στο cretapost ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης ο οποίος επισήμανε ότι ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή για το ασυνήθιστο φαινόμενο και υπογράμμισε ότι πρόκειται για περίπου 30 κατοίκους σε διάφορα χωριά του δήμου, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων παραμένει στο σπίτι μέχρι να ολοκληρωθεί η αποθεραπεία ενώ μόνο δύο περιπτώσεις χρειάστηκε να νοσηλευτούν στο νοσοκομείο.

Για προληπτικούς λόγους η δημοτική αρχή, όπως κατέστησε σαφές ο κ. Μπαριτάκης, προχώρησε σε καθαρισμό της δεξαμενής του νερού που τροφοδοτεί την περιοχή της Βιάννου, το νερό χλωριώθηκε ενώ συλλέχθηκαν δείγματα που εστάλησαν ήδη για ανάλυση.

Ερωτηθείς σχετικά υπογράμμισε ότι τα αίτια της ξαφνικής γαστρεντερίτιδας που «χτύπησε» την περιοχή, θα αποφανθούν οι αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση