HomeΚΟΣΜΟΣΟ Ερντογάν απέλυσε ως γκιουλενιστή τον πιλότο που τον έσωσε το βράδυ του πραξικοπήματος!

Ο Ερντογάν απέλυσε ως γκιουλενιστή τον πιλότο που τον έσωσε το βράδυ του πραξικοπήματος!

Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το όνομά του είναι Barış Yurtseven, και είναι ο πιλότος του αεροσκάφους που το βράδυ του πραξικοπήματος μετέφερε τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το Νταλαμάν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Yurtseven απολύθηκε από την Turkish Airlines (THY) τον περασμένο Φεβρουάριο επειδή κατηγορήθηκε για σχέσεις με το κίνημα FETÖ, του Φετουλάχ Γκιουλέν. Σύμφωνα με το πρακτορείο Doğan, αλλά και το Turkey Purge, η απόλυση του Yurtseven έγινε γνωστή επειδή έκανε αίτηση πρόσληψης σε άλλη αεροπορική εταιρεία!

Τον συνέδεσαν με τον Γκιουλέν, τον απόλυτο εχθρό του Ερντογάν και «εγκέφαλο», πάντα κατά τον Ερντογάν, του πραξικοπήματος γιατί είχε καταθέσεις στην τράπεζα Bank Asya, η οποία θεωρείται επίσης ότι έχει σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Εκτός αυτών, κατηγορείται ότι είχε αφήσει τον αναμεταδότη του ελικοπτέρου, το βράδυ του υποτιθέμενου πραξικοπήματος, ανοικτό, κάτι που θα επέτρεπε στον οποιονδήποτε να το εντοπίσει. Οι αναμεταδότες είθισται να είναι ανοικτοί προκειμένου να εντοπίζεται το αεροπάνο αλλά εκείνο το βράδυ ζητήθηκε να είναι κλειστοί για λόγους ασφαλείας.

Ο Yurtseven, ο οποίος εργαζόταν επι 20 χρόνια στην Turkish Airlines είπε ότι κατέθεσε χρήματα στην Bank Asya για να πληρώσει για τα δίδακτρα του παιδιού του και ότι δεν είχε καμία σχέση με τον Γκιουλέν. Και παρότι δεν βρέθηκε να έχει σχέσεις με τον Γκουλέν απολύθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του πραξικοπήματος ο Ερντογάν είχε ρωτήσει τους δυο πιλότους αν ήταν μαζί του. Οι πιλότοι του είχαν απαντήσει: «Είμαστε μαζί σου έως το τέλος. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να φτάσετε εσείς και η οικογένειά σας στον προορισμό σας. Θα πεθάνουμε μαζί σας αν χρειαστεί».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση