HomeΕΛΛΑΔΑΟι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί σε Facebook και Τwitter

Οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί αρχηγοί σε Facebook και Τwitter

Σύμφωνα με ετήσια έρευνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πιο δημοφιλής πολιτικός στο Facebook εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας και πιο δημοφιλής κομματικός λογαριασμός εκείνος του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η δημοτικότητα του κυβερνητικού λογαριασμού έχει μειωθεί σε σχέση με πέρσι.

Στο Twitter πιο δημοφιλής είναι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού, όμως ο λογαριασμός της ΝΔ έχει τα περισσότερα retweets.

Σύμφωνα με ετήσια μελέτη της εταιρείας «aboutpeople» για την παρουσία και τη διαδραστικότητα των κοινοβουλευτικών κομμάτων αλλά και των αρχηγών τους στο στο Facebook και το Twitter, σημειώνεται πτώση σε followers στο Facebook σε σχέση με πέρσι για τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ένωση Κεντρώων.

grafima-social-politikoi

Η μελέτη, που βασίζεται σε στοιχεία του περασμένου Ιουνίου και περιλαμβάνει συγκρίσεις με τις αντίστοιχες περσινές επιδόσεις των κομμάτων, αποκαλύπτει ότι πτώση, σε σχέση με πέρσι, έχει σημειωθεί στη δημοφιλία των λογαριασμών  των δύο κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα και Καμμένου, στο FB. Περισσότερες αναρτήσεις έχει κάνει το Ποτάμι, ενώ από τους πολιτικούς αρχηγούς τις περισσότερες αναρτήσεις στο FB έχει κάνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Τα δεδομένα στο Twitter

Στο Twitter περισσότερους followers έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως μεγαλύτερη άνοδο στη δημοτικότητά τους παρουσιάζουν οι λογαριασμοί των κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Λιγότερα tweets σε σχέση με πέρσι εμφανίζουν όλοι οι κομματικοί λογαριασμοί, εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τα περισσότερα retweets έχει ο λογαριασμός της ΝΔ.

Πιο δημοφιλής είναι ο λογαριασμός του πρωθυπουργού στο Twitter, όπως και στο FB, ο οποίος έχει αυξήσει τη δημοτικότητά όπως και ο λογαριασμός του αρχηγού της ΝΔ.

Τα περισσότερα tweets ανήκουν στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ Φώφη Γεννηματά, ενώ τα περισσότερα retweets εμφανίζονται στους λογαριασμούς των Μητσοτάκη, Καμμένου, Τσίπρα.
in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση