HomeHL-WorldΣε πύρινο κλοιό η Ιταλία

Σε πύρινο κλοιό η Ιταλία

Ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο έλεος των πυρκαγιών βρίσκεται η κεντρική και βόρεια Ιταλία, με μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών να μαίνονται, κυρίως στις περιοχές Αμπρούτσο, Καμπανία και Καλαβρία αλλά και στο νησί της Σικελίας.

Σύμφωνα με την Αρχή Πολιτικής Προστασίας της χώρας, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιοχή της Μεσίνα, πολλά σπίτια εκκενώθηκαν, ενώ αρκετοί δρόμοι στην περιοχή γύρω από τον Βεζούβιο αποκλείστηκαν.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν από αέρος 11 Canadair και 9 ελικόπτερα, ενώ ενεργοποιήθηκε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν αιτήματος της Ιταλίας για την παροχή 2 Canadair. Άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα η Γαλλία.

Το Ευρωπαϊκό Πληροφοριακό Σύστημα Δασικών Πυρκαγιών προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών παραμένει πολύ ισχυρός για τη Σικελία, τη Σαρδηνία και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ιταλίας, για αρκετά τμήματα της νοτιοανατολικής Ισπανίας, για τα παράλια της Κροατίας, για την κεντρική Αλβανία, για την κεντρική και τη βόρεια Σερβία, για τις κεντρικές περιοχές της ΠΓΔΜ, για πολλές περιοχές της Τουρκίας και για το κεντρικό μέρος της Κύπρου.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση