HomeHL-9Ισόβια για τη στυγερή δολοφονία του Αντώνη Χριστοφάκη στην Αυστρία

Ισόβια για τη στυγερή δολοφονία του Αντώνη Χριστοφάκη στην Αυστρία

Ποινή κάθειρξης και στη γερμανίδα σύζυγο του θύματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το έγκλημα πάθους με θύμα τον 32χρονο Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα Μεσαράς είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο τον περασμένο Νοέμβριο, όταν το πτώμα του βρέθηκε γαζωμένο από σφαίρες στα σύνορα Αυστρίας και Γερμανίας.

Οι αυστριακές αρχές που είχαν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης πολύ γρήγορα οδηγήθηκαν στον δράστη αλλά και την ηθική αυτουργό του εγκλήματος που δεν ήταν άλλοι από τον οικογενειακό … φίλο του άτυχου Αντώνη και τη γερμανίδα σύζυγό του, με την οποία ο δράστης διατηρούσε ερωτικό δεσμό.

Η δίκη των δύο προφυλακισμένων ατόμων έγινε χθες στο Δικαστήριο του Ίνσπρουγκ στην Αυστρία και σύμφωνα με το e-mesara.gr ο μεν βασικός κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ομόφωνη απόφαση των ενόρκων ενώ η γερμανίδα χήρα του Χριστοφάκη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών με ψήφους 7 προς 1.

Ο Αντώνης Χριστοφάκης το 2013 λόγω της οικονομικής κρίσης μετανάστευσε στη Γερμανία με την αλλοδαπή σύζυγό του και την ανήλικη κόρη του, αναζητώντας καλύτερη τύχη. Ωστόσο, λίγους μήνες πριν από το φονικό ζούσε δύσκολες ώρες καθώς φαίνεται ότι είχε αντιληφθεί τον παράνομο δεσμό της γυναίκας του με τον οικογενειακό φίλο. Το κακό δεν άργησε να συμβεί, και στις 7 Νοεμβρίου 2016 βρέθηκε γαζωμένος από τις σφαίρες.

Το επόμενο μέλημα της οικογένειας μετά την καταδίκη των ενόχων είναι η επιμέλεια του παιδιού, μια διαδικασία που φαίνεται πως θα έχει ευοίωνη εξέλιξη για τη χαροκαμένη οικογένεια, αφού οι αυστριακές αρχές αντιμετωπίζουν ευμενώς την πρόθεση των συγγενών του θύματος να αναλάβουν τη φροντίδα της μικρής Μαρίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση