HomeHL-9Οι δάσκαλοι του Ρεθύμνου για τις διώξεις σε βάρος μαθητών

Οι δάσκαλοι του Ρεθύμνου για τις διώξεις σε βάρος μαθητών

«Η διαδρομή από το σχολείο στο δικαστήριο δεν θα έπρεπε να υπάρχει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο ζήτημα των διώξεων σε βάρος μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο για τις μαθητικές κινητοποιήσεις αναφέρονται με ανακοίνωσή τους οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας του νομού.

Η παρέμβασή τους έγινε με αφορμή την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου επισημαίνονται χαρακτηριστικά τα εξής:

«Τρεις μαθητές της πόλης του Ρεθύμνου που πήραν μέρος στις καταλήψεις του σχολείου τους, με ενέργειες του διευθυντή της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας οδηγήθηκαν από τις σχολικές αίθουσες στις δικαστικές. Οδηγήθηκαν από την εκπαιδευτική διαδικασία στη δικαστική. Τέτοια διαδρομή δεν θα έπρεπε να υπάρχει.  Η νομική διαδικασία που ακολουθήθηκε  σε πρώτο και πριν από λίγες μέρες και σε  δεύτερο βαθμό, τους καταδίκασε.

Το σχολείο επιτελεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιδαγωγικό και κοινωνικοποιητικό ρόλο. Δεν στιγματίζει. Δεν τιμωρεί. Δεν εκδικείται.

Καταδικάζουμε τις ενέργειες αυτές. Τέτοιες πράξεις παραπέμπουν σε μαύρες σελίδες ενός παρελθόντος που θέλουμε να ξεχάσουμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση