HomeHL-927χρονια φυλακή για το έγκλημα στο Μπιτζαριανό

27χρονια φυλακή για το έγκλημα στο Μπιτζαριανό

Δείτε την απόφαση του δικαστηρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε 27 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό δικαστήριο Ηρακλείου ο 56χρονος για το φονικό, που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2016 στο χωριό Μπιτζαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με θύμα τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο 56χρονος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε σε 20 χρόνια για την ανθρωποκτονία και σε 7 για την απόπειρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος κατά την απολογία του, ανέφερε ότι μαζί με τον 58χρονο καβγάδισαν για πολλοστή φορά λόγω των κτηματικών διαφορών που τους χώριζαν, με αποτέλεσμα το όπλο του να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι το συγχωριανό του.

Το χρονικό

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί τον Μάρτιο του 2016 σε αγροτική τοποθεσία στο Μπιτζαριανό, προκειμένου για άλλη μια φορά να λύσουν τις κτηματικές τους διαφορές.

Το θύμα είχε φτάσει στο σημείο, συνοδευόμενος από δύο φίλους του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν για πολλοστή φορά, όταν ξαφνικά ο 56χρονος έβγαλε όπλο και πυροβόλησε το συγχωριανό του.

Αμέσως μετά εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση για να παρουσιαστεί αυτοβούλως την επόμενη ημέρα στην αστυνομία.

Μάλιστα σύμφωνα με τις μαρτυρίες των δύο φίλων του θύματος, ο φερόμενος ως δράστης άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά ο ένας εξ αυτών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση