HomeΕΛΛΑΔΑΤι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

Τι θα πει σήμερα ο Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ

«Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε πολύ υψηλούς τόνους αναμένεται η σημερινή ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στις 17:00 στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος. Ο αρχηγός της ΝΔ θα επιχειρήσει να αναδείξει την αποτυχία της κυβέρνησης στο μέτωπο της οικονομίας αλλά και τη «βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών».

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στην οικονομία, λέγοντας ότι «γύρισε τη χώρα πίσω και τώρα τρέχει να καλύψει μέρος της ζημιάς που έχει γίνει». Παράλληλα, θα αναφερθεί στο πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χτίστηκε πάνω σε «ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα», όπως υποστηρίζουν στην Πειραιώς, και το οποίο «θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό».

Έντονη θα είναι η κριτική του και για τις υποσχέσεις περί τέλους των μνημονίων και της λιτότητας που «έφεραν δύο μνημόνια και λιτότητα για μισό αιώνα».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε μια μεγάλη επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, η οποία δεν είχε ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Για τη βλάβη στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών, ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει ευθέως τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επιθέσεις τους εναντίον της Δικαιοσύνης και θα ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι «ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει καθώς η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Για τη δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, θα επαναλάβει ότι «παρά το μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, απαιτείται προσήλωση στη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει τη χώρα μπροστά».

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση