Στην τελική ευθεία μπαίνει σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για το φονικό, που σημειώθηκε το Μάρτιο του 2016 στο χωριό Μπιτζαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας με θύμα τον 58χρονο Ανδρέα Κανάκη και φερόμενο ως δράστη έναν 56χρονο συγχωριανό του.

Μετά τις καταθέσεις των μαρτύρων και την απολογία του κατηγορουμένου, ξεκίνησαν το αργά το απόγευμα της Τρίτης οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, αλλά λόγω του προχωρημένου της ώρας, αποφασίστηκε η ακροαματική διαδικασία να διακοπεί και να συνεχιστεί σήμερα το πρωί.

Ωστόσο νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του 56χρονου κατηγορουμένου από το Γεράκι, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε από κοντινή απόσταση το θύμα.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος κατά την απολογία του, μαζί με τον 58χρονο καβγάδισαν για πολλοστή φορά λόγω των κτηματικών διαφορών που τους χώριζαν, με αποτέλεσμα το όπλο του να εκπυρσοκροτήσει και να τραυματίσει θανάσιμα στο κεφάλι το συγχωριανό του.

Ο 56χρονος, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός φίλου του θύματος, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση