HomeHL-GreeceΚυριάκος: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Κυριάκος: Πρέπει να κλείσει ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη ΝΔ απέναντι»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση σχεδιάζει να εξαπολύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας το απόγευμα σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κύκλος της πολιτικής τοξικότητας των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρέπει να κλείσει», θα υπογραμμίζει ο κ. Μητσοτάκης, επιμένοντας στη θέση του ότι «η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά πληροφορίες, θα αναδείξει στην ομιλία του προς τα γαλάζια στελέχη την «παροιμιώδη αποτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία», ενώ θα στηλιτεύσει και «τη βαθιά βλάβη που προκαλεί η παραμονή της στην εξουσία στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών».

Ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει με έμφαση ότι «το πολιτικό οικοδόμημα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που χτίστηκε πάνω σε ψέματα, λάσπη και δημαγωγική ανευθυνότητα, θα καταρρεύσει με τρόπο παταγώδη και εκκωφαντικό».

Ειδικότερα για την οικονομία, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα υποστηρίξει ότι «η χώρα γύρισε πίσω και τώρα τρέχει να καλύψει ένα μικρό μέρος της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει». Όπως θα πει χαρακτηριστικά, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, «εκείνοι που υποσχέθηκαν το τέλος των μνημονίων και της λιτότητας, έφεραν δύο μνημόνια και λιτότητα για μισό αιώνα».

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη, θα τονίσει ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, ούτε μια μεγάλη επένδυση που να γίνεται αυτή τη στιγμή στη χώρα, η οποία δεν είχε ξεκινήσει επί των ημερών διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Για τη βλάβη στη λειτουργία του Κράτους και των θεσμών, ο κ. Μητσοτάκης θα κατηγορήσει ευθέως τον πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη για τις επιθέσεις τους εναντίον της Δικαιοσύνης. Πρόκειται, όπως θα εξηγήσεις για επιθέσεις που «αποκαλύπτουν την πιο σκοτεινή πλευρά μιας κυβέρνησης, που εκτρέπεται στον αυταρχισμό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα του δεν θα επιτρέψει να κλονιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη. «Κάθε σχέδιο επηρεασμού ή χειραγώγησης της Δικαιοσύνης θα βρει τη Νέα Δημοκρατία απέναντι», θα επισημάνει με έμφαση.

Για την δυναμική της Νέας Δημοκρατίας, θα επαναλάβει ότι «παρά το μεγάλο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, απαιτείται προσήλωση στη σκληρή δουλειά και αποφασιστικότητα για να δημιουργηθεί μια πλατιά κοινωνική συμμαχία που θα πάει τη χώρα μπροστά». Αυτό, κατά την άποψή του, «θα επιτευχθεί με αναβάθμιση του στελεχιακού δυναμικού με σεμινάρια και επιμορφωτικές δράσεις κατάρτισης, με εξυγίανση των οικονομικών του κόμματος και με παρουσίαση του προγράμματος και των θέσεών του.

Καταλήγοντας, ο κ. Μητσοτάκης θα τονίσει ότι «η Νέα Δημοκρατία καλείται να ενώσει όλους τους Έλληνες ανοίγοντας τις πόρτες του κόμματος, μακριά από διχαστικά μηνύματα, δίχως λογικές ρεβανσισμού και χωρίς ίχνος αλαζονείας».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση