Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου έχει προκαλέσει η παντελής απουσία μέτρων ασφαλείας σε εργοτάξιο που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, όπου μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε σημειωθεί εργατικό ατύχημα.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Βρέντζος σε αυτοψία που πραγματοποίησε στον ίδιο χώρο, έκπληκτος είδε έναν εργάτη να εκτελεί εργασίες στην κυριολεξία σαν ακροβάτης ανεβασμένος σε σιδερένιο σκελετό και σε ύψος 10 και πλέον μέτρων χωρίς να έχει λάβει κανένα μέτρο για την σωματική του ακεραιότητα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σε σχετική καταγγελία του Εργατικού Κέντρου, ο ίδιος εργαζόμενος πείστηκε να αφήσει την επικίνδυνη αυτή δουλειά μόνο όταν απειλήθηκε με την αστυνομία και την ειδοποίηση της Επιθεώρησης Εργασίας.

ergaths

Στην ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου επισημαίνεται για το περιστατικό:

«Χωρίς ακόμα να έχει στεγνώσει το αίμα από τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου σε εργοτάξιο στην πόλη του Ηρακλείου και συγκεκριμένα στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, πρόκληση προκαλεί για το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η συνεχιζόμενη παραβατικότητα σε θέματα Υγιεινής και Ασφάλειας που εξακολουθούν να διαπιστώνονται στο συγκεκριμένο εργοτάξιο.

Σε αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από το ΕΚΗ και συγκεκριμένα από τον Γ. Γραμματέα συνάδελφο Βρέντζο Ιωάννη , εργαζόμενος έπαιζε το ρόλο ‘’ακροβάτη – κασκαντέρ’’ όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες.  Ο εργαζόμενος χωρίς κράνος , χωρίς να είναι δεμένος με τη ζώνη ασφαλείας και γενικά χωρίς να τηρούνται ούτε τα βασικά  από ότι προβλέπεται σε θέματα ασφάλειας και παρά τις συστάσεις του συν. Γ. Γραμματέα Βρέντζου Ιωάννη αυτός συνέχισε να παραβαίνει θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα του.  Με την απειλεί της κλήσης της ΕΛΑΣ και της Τεχνικής Επιθεώρησης ο εργαζόμενος αναγκάστηκε τελικά να συμμορφωθεί και να κατέβει από ύψος το οποίο υπερέβαινε τα 10 μέτρα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό που πραγματοποιήθηκε σήμερα 11/7/2017 και ώρα 13:00μ.μ. ενημερώθηκε η Επιθεώρηση Εργασίας. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναμένει από το ΣΕΠΕ να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα για το συγκεκριμένο εργοτάξιο προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα».

Διαφήμιση
Διαφήμιση