HomeΚΡΗΤΗ«Με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται ευτελείς συντάξεις»

«Με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται ευτελείς συντάξεις»

Παρέμβαση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε επίκαιρη ερώτηση του προς το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται ευτελείς συντάξεις ενώ παραμένουν και εκατοντάδες χιλιάδες σε εκκρεμότητα.

Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Εκτός από τις περίπου 305.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης και εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα, αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η επιστολή του ΕΦΚΑ (Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισής) σε 64χρονη ασφαλισμένη, με την οποία της κοινοποιήθηκε ότι  η σύνταξη που της χορηγείται για 17 έτη εργασίας είναι 121,68 Ευρώ το μήνα.

Πρόκειται για τους ασφαλισμένους που υπέβαλαν αιτήσεις συνταξιοδότησής από την 01/01/2015 έως τις 12/05/2016, οι οποίοι δικαιούνται να λάβουν μόνο το ανταποδοτικό μέρος της σύνταξης τους  και η εθνική σύνταξη θα τους χορηγηθεί μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι παραπάνω ασφαλισμένοι εκτιμάται ότι ανέρχονται σε περίπου 30.000.

Επιπλέον, σημαντικά  καθυστερεί η έκδοση νέων συντάξεων και η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων.

Επειδή οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι πέφτουν για μια φορά ακόμη θύματα της ανικανότητας και της αδράνειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και

επειδή για να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί από το Υπουργείο Εργασίας να έχουν εκδοθεί όλες οι εκκρεμούσες συντάξεις μέχρι τον Οκτώβρη, πρέπει κάθε μήνα να εκδίδονται δεκάδες χιλιάδες συντάξεις.

Ερωτάσθε κα Υπουργέ:

-Προτίθεστε άμεσα να αποκαταστήσετε την αδικία για τους περίπου 30.000 συμπολίτες μας;

-Τι συγκεκριμένο θα πράξετε για την έκδοση των εκατοντάδων χιλιάδων συντάξεων και εφάπαξ που είναι σε εκκρεμότητα;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση