HomeHL-GreeceΟ Κυριάκος καλεί φοιτητές, καθηγητές να δείξουν αντανακλαστικά αντίδρασης στο ν/σ Γαβρόγλου

Ο Κυριάκος καλεί φοιτητές, καθηγητές να δείξουν αντανακλαστικά αντίδρασης στο ν/σ Γαβρόγλου

Παρουσίασε σε αδρές γραμμές την πρόταση της ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Να μην… πτοηθούν από τη θερινή ραστώνη και να αντιδράσουν στο «οπισθοδρομικό» νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση που προωθεί ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου καλεί την ακαδημαϊκή και τη φοιτητική κοινότητα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ελπίζω ότι ο επόμενος μήνας, παρότι το καλοκαίρι μπαίνει με ψηλές θερμοκρασίες, θα αυξήσει τα αντανακλαστικά της ακαδημαϊκής, αλλά και της φοιτητικής κοινότητας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση κατά του νομοσχεδίου που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία για Παιδεία και Ανάπτυξη (ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α).

«Θα ήθελα να δω μεγαλύτερη αντίδραση και από τους φοιτητές για αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα, με το νομοσχέδιο αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. Παρά ταύτα, ο ίδιος δήλωσε πως δεν έχει «αυταπάτες», καθώς ξέρει, όπως είπε, «ότι από την στιγμή που η κυβερνητική πλειοψηφία έχει αποφασίσει να ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό, μάλλον θα γίνει νόμος τους Κράτους».

«Οπότε θα πρέπει να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνοντας προσωπική δέσμευση ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα αλλάξει εκ νέου το νομικό πλαίσιο το οποίο διέπει την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, «σε μια λογική βελτίωσης του πλαισίου του νόμου 4009» που ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία επί υπουργίας της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου.

Όπως είπε, στο νέο πλαίσιο θα ενσωματωθεί η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και θα ληφθεί υπόψη η μέχρι σήμερα εμπειρία από την εφαρμογή του νόμου Διαμαντόπουλου. «Έχουμε, ήδη, κινηθεί σε αυτήν την κατεύθυνση και έχουμε προετοιμάσει αρκετές πτυχές αυτής της πρωτοβουλίας», είπε.

«Δεν θα αιφνιδιάσουμε, αλλά δεν θα χάσουμε και πάρα πολύ χρόνο», συνέχισε τονίζοντας ότι η βασική λειτουργία που θα διέπει το νέο πλαίσιο θα είναι «ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στις προκλήσεις των νέων εποχών, κοντά στην πραγματική κοινωνία που να διαθέτει μεγάλο βαθμό αυτονομίας». Σε ό,τι αφορά το υπουργείο Παιδείας θα προβλέπεται ότι «θα παίζει μικρότερο και στρατηγικό ρόλο. Και πάντως να μην παρεμβαίνει ουσιαστικά σε ζητήματα διοίκησης των Πανεπιστημίων».

Με το νέο πλαίσιο, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, θα καθιερώνεται επίσης «σκληρή, εξοντωτική αξιολόγηση που θα συσχετίζεται με τους πόρους που διαθέτει ο κρατικός προϋπολογισμός». Και «τα αποτελέσματα της αξιολόγησης θα είναι εκείνα που θα κρίνουν τον τελικό αριθμό των ιδρυμάτων που θα μπορούν πραγματικά να επιβιώσουν στις συνθήκες ενός κόσμου που αλλάζει πάρα πολύ γρήγορα», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματός του είπε ότι δουλεύεται «μεθοδικά» ώστε «σχετικά σύντομα να είναι έτοιμη για να τεθεί σε δημόσιο διάλογο». Και κατέληξε: «Ελπίζω πραγματικά στην επόμενη Βουλή να μπορέσουμε να βρούμε μια ευρύτερη πλειοψηφία – δεν νομίζω ότι θα είναι αντίστοιχη της πλειοψηφίας που συγκεντρώθηκε στον 4009 – έτσι ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε την μεγάλη ζημιά που σήμερα δυστυχώς, συμβαίνει στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση