HomeΕΛΛΑΔΑΚαταδίκη πρώην υποψήφιας της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε βάρος μετανάστη

Καταδίκη πρώην υποψήφιας της Χρυσής Αυγής για επίθεση σε βάρος μετανάστη

Στον Αγιο Παντελεήμονα το 2011

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Φυλάκιση τριών ετών, με τριετή αναστολή, ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στη Θέμιδα Σκορδέλη, για επίθεση σε βάρος μετανάστη στον Αγιο Παντελεήμονα το 2011, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευθεί.

Η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα, πλημμεληματικού χαρακτήρα, της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης άλλοι δύο κάτοικοι της περιοχής.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ αποφάσισε οι ποινές να ανασταλούν επί τριετία.

Ύστερα από σχεδόν έξι χρόνια αναβολών και αφού τα δύο από τα θύματα έχουν φύγει από τη χώρα, η ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε την απόφασή της για την επίθεση που δέχθηκαν τρεις μετανάστες στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ένας εκ των οποίων νοσηλεύθηκε τραυματισμένος στην πλάτη από αιχμηρό αντικείμενο.

Οι κατηγορούμενοι δεν προσήλθαν στο δικαστήριο, αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους συνηγόρους τους. Μέσω αυτών, αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση και τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.
tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση