HomeΚΡΗΤΗ«Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη πιστωθεί στους δήμους τα προνοιακά επιδόματα;»

«Για ποιο λόγο δεν έχουν ακόμη πιστωθεί στους δήμους τα προνοιακά επιδόματα;»

Ερώτηση του Β. Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εσωτερικών και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά άμεσα την καταβολή των προνοιακών επιδόματων στους δικαιούχους.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Οργή και έντονες διαμαρτυρίες προκαλεί στους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων και στο Ηράκλειο  Κρήτης αλλά και σε άλλους δήμους της χώρας, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των σχετικών ποσών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν ότι τα χρήματα δεν έχουν πιστωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία στους Δήμους,προκειμένου να γίνει η προώθησή τους στους δικαιούχους, οι οποίοι- από την πλευρά τους – επισημαίνουν ότι περιμένουν με αγωνία αυτά τα χρήματα, που τους είναι απαραίτητα για να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Επιπλέον, από τους  Δήμους διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι κεντρικές κρατικές υπηρεσίες δεν δίνουν απαντήσεις για το που έχει «μπλοκάρει» το θέμα.

Για τα παραπάνω,

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

-Για ποιο λόγο καθυστερεί η πίστωση των ποσών που απαιτούνται για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων;

-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να καταβληθούν άμεσα τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση