HomeΕΛΛΑΔΑΟ «Ψηλός» ή «Βέλγος» και ο «Μαλλιάς» ήταν οι αρχηγοί των εκβιαστών

Ο «Ψηλός» ή «Βέλγος» και ο «Μαλλιάς» ήταν οι αρχηγοί των εκβιαστών

Η ομάδα είχε τιμοκατάλογο για τους ξυλοδαρμούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προστασία, ξυλοδαρμοί κατά παραγγελία, μπράβοι-συνοδοί για πρεστίζ ήταν μερικές μόνο από τις… παροχές των εκβιαστών που συνέλαβαν αστυνομικοί.

Τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν παρατσούκλια για να μην εντοπιστούν, ενώ είχαν απλώσει τη δράση τους σε τομείς της Αττικής.

Στην πρώτη ομάδα αρχηγός ήταν ο επονομαζόμενος «Ψηλός» ή «Βέλγος», 59 ετών, με υπαρχηγό τον «Μαλλιά», 51 ετών, ενώ στη δεύτερη ομάδα αρχηγός και υπαρχηγός ήταν δύο Έλληνες, αδέλφια, 51 και 47 ετών.

Η πρώτη παρείχε «προστασία» σε καταστήματα σε Γκάζι, Κεραμικό, Βοτανικό, Αγ. Παντελεήμονα, Κυψέλη, Γκύζη, Εξάρχεια, Παγκράτι, Καισαριανή, Αμπελόκηπους, Σύνταγμα, Κολωνάκι, Καλλιθέα, Μεταμόρφωση και Περιστέρι.

Η δεύτερη ομάδα παρείχε «προστασία» σε καταστήματα σε Κεραμικό, Γκάζι, Πατησίων, Κολωνάκι, Μεταξουργείο, Σύνταγμα, Γλυφάδα, Ψυρρή, Λυκόβρυση, Π. Φάληρο, Ασπρόπυργο, Κηφισιά, Άνοιξη, Ν. Ερυθραία, Αγ. Παρασκευή, Χαλάνδρι, Κυψέλη και Πειραιά.

Οι δύο συμμορίες εκβιαστών είχαν μοιράσει την Αττική σε τομείς, ενώ είχαν εξαπλωθεί σε… διευθετήσεις διαφορών, σε συνοδείες ποδοσφαιρικών παραγόντων για ενδυνάμωση του πρεστίζ τους και σε ξυλοδαρμούς κατά παραγγελία.

Επίσης, διευθετούσαν διαφορές τρίτων προσώπων και… προέβαιναν σε σωματικές βλάβες κατά παραγγελία και με συγκεκριμένο τιμολόγιο! Το απλό σπάσιμο χεριού είχε άλλη τιμή και όσο μεγαλύτερη η παραμονή του θύματος στο νοσοκομείο, τόσο αυξανόταν η ταρίφα τους!

Σημαντικό ρόλο στη δράση των συμμοριών έπαιζαν δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στις ομάδες ΔΙ.ΑΣ. της Δυτικής Αττικής, ένας από τους οποίους συνελήφθη και ο άλλος αναζητείται.

Από 200 έως 2.500 ευρώ προστασία πλήρωναν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων

Οι συλληφθέντες «παρείχαν προστασία» σε τουλάχιστον 61 καταστήματα της Αττικής και οι ιδιοκτήτες ήταν υποχρεωμένοι να καταβάλουν από 200 έως 2.500 ευρώ μηνιαίως για προστασία.

Συνελήφθησαν 19 μέλη των οργανώσεων, εκ των οποίων 16 Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Ουκρανός, ενώ αναζητούνται 11 επιπλέον άτομα. Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκε μικρός αριθμός οπλισμού, ένα μπαστούνι στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε ξίφος, μικροποσότητα κοκαΐνης, 26 κινητά τηλέφωνα, 20 αμπούλες με αναβολικά.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση