HomeHL-9Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι…εν μέσω τουριστικής περιόδου

Απεργούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι…εν μέσω τουριστικής περιόδου

Διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε απεργιακή κινητοποίηση κατεβαίνουν την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην απεργία που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό…. με φόντο τις συνθήκες εργασίας τους.

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Την Πέμπτη 20 Ιουλίου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούν με ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Σε μια ακόμα χρονιά που οι αφίξεις τουριστών στην χώρα μας αναμένεται να σπάσουν το ρεκόρ καθώς τα έσοδα αναμένονται αυξημένα, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι βιώνουν τα αποτελέσματα των βάρβαρών νόμων των μνημονίων με ενώσεις προσώπων, ατομικές συμβάσεις, τετράωρα, εκ περιτροπής εργασία που κυρίως στον Επισιτισμό έχουν φέρει τους μισθούς σε επίπεδο μισθών Βουλγαρίας και σε πολλές περιπτώσεις ακόμα ποιο κάτω.

Έμμεση και άμεση φορολογία και αύξηση του κόστους ζωής εξαφανίζουν και το τελευταίο ευρώ που υπάρχει. Η εντατικοποίηση της δουλειάς στο χώρο των ξενοδοχείων έχει φτάσει στο απροχώρητο με αποτέλεσμα εκτός των άλλων να εγκαταλείπουν την δουλειά τους πολλοί συνάδελφοι μη αντέχοντας άλλο.

Απεργούμε για :

-Για την απόλυτη διάψευση όσων προσδοκιών αποκατάστασης των εργασιακών δικαιωμάτων υπόσχονταν η Κυβέρνηση.

-Για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας. -Για τη στοχοποίηση της μονομερούς προσφυγής στη διαιτησία.

– Για την άνιση μεταχείριση των νέων σε ηλικία εργαζομένων με την εξαίρεσή τους από την εργατική νομοθεσία και την επιβολή υποκατώτατων αμοιβών κάτω από τα όρια της φτώχειας.

-Για την προγραμματισμένη φτωχοποίηση της κοινωνίας από την υπερφορολόγηση την ακρίβεια και την επιβολή πολλαπλών μειώσεων στις κοινωνικοασφαλιστικές παροχές.

-Για την αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και της περιουσίας του Ταμείου Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων. -Για την εξαίρεση των ειδικοτήτων του κλάδου από την ασφαλιστική κλάση των Β.Α.Ε. αλλά και την κατάργηση της συμβολής των Βαρέων στον συνταξιοδοτικό μισθό.

-Για την αποκατάσταση της επιδότησης ανεργίας των εποχικά εργαζόμενων στον κλάδο.

-Για τη πλήρη απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης στον Τουρισμό.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου συμμετέχει στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Επισιτισμού Τουρισμού και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία.

Διαφήμιση
Διαφήμιση