HomeHL-9Στους 40 βαθμούς θα… «ψηθεί» η Μεσσαρά

Στους 40 βαθμούς θα… «ψηθεί» η Μεσσαρά

Έρχεται νέο κύμα καύσωνα από την Τρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα θερμή «εισβολή», που θα ανεβάσει τον υδράργυρο στους 38 – 40 βαθμούς Κελσίου στην νότια Κρήτη και στους 37 βαθμούς στην πόλη του Ηρακλείου, προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από την ερχόμενη Τρίτη.

Το νέο κύμα καύσωνα, που θα «χτυπήσει» όλη την χώρα, θα «επιμείνει» για τουλάχιστον τρία 24ωρα, με την Τετάρτη να θεωρείται η πιο δύσκολη ημέρα.

«Οι θερμές αέριες μάζες από την βόρεια Αφρική φαίνεται ότι κερδίζουν την… μάχη με τα μελτέμια, φέρνοντας 40άρια σε πολλές περιοχές.

Στην Κρήτη, θα επηρεαστεί περισσότερο η περιοχή της Μεσσαράς, όπου το θερμόμετρο θα δείξει την Τετάρτη και την Πέμπτη 40 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα νότια τμήματα η θερμοκρασία θα ανέβει στους 38 και, τοπικά στην Ιεράπετρα, 39 βαθμούς Κελσίου» λέει στο Cretapost ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Υψηλές θερμοκρασίες αναμένεται να καταγραφούν και στο υπόλοιπο νησί, με τον υδράργυρο να «σκαρφαλώνει» στους 37 βαθμούς Κελσίου σε Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο και Χανιά και στους 36 στο Ρέθυμνο.

«Την Παρασκευή αναμένεται μικρή πτώση, κατά 1 – 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το Σαββατοκύριακο θα δροσίσει, λόγω της ενίσχυσης των μελτεμιών.

Κατά την διάρκεια του καύσωνα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο νότιο τμήμα του Ηρακλείου και του Λασιθίου, καθώς ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στις συγκεκριμένες περιοχές θα είναι μεγάλος» αναφέρει ο κ. Καλλιάνος.

Στην υπόλοιπη χώρα Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο υδράργυρος αναμένεται να «χτυπήσει κόκκινο» και στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, τα Δωδεκάνησα και την Αττική, αγγίζοντας τους 41 – 42 βαθμούς Κελσίου.

«Αυτή την φορά δεν θα έχουμε ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.

Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή, καθώς η ζέστη, κυρίως στις μεγάλες πόλεις, θα είναι έντονη, ακόμα και τις βραδινές ώρες» καταλήγει ο κ. Καλλιάνος.

Του Γεράσιμου Κόντου

Διαφήμιση
Διαφήμιση