Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη βρίσκεται ο 85χρονος πατέρας που χθες το βράδυ πυροβόλησε και σκότωσε τον 58χρονο γιο του γιατί τον πέρασε για… κλέφτη, ενώ τραυμάτισε και έναν αστυνομικό στους Αγίους Θεοδώρους της Παλιόχωρας Χανίων.

Ο πατέρας συνελήφθη σήμερα τα ξημερώματα μετά από έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του που είχε «ταμπουρωθεί».

Ο ηλικιωμένος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα όταν ο 58χρονος αποφάσισε να επισκεφτεί τον πατέρα του που δεν είχε ακούσει νέα του για δύο μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος χτύπησε την πόρτα, ο πατέρας δεν τον άκουσε – ο οποίος είχε προβλήματα ακοής – και έτσι πήγε να μπει από το παράθυρο.

Ο 85χρονος πιστεύοντας ότι είναι κλέφτης άνοιξε πυρ εναντίον του γιού του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Όταν ο πατέρας διαπίστωσε πως ήταν ο γιος του «ταμπουρώθηκε» μέσα στο σπίτι ενώ στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις, ανάμεσά τους ειδικό κλιμάκιο διαπραγματευτών από το Ηράκλειο, ο αστυνομικός διευθυντής των Χανίων αλλά και ο περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε όταν λίγο μετά τις 11 το βράδυ ο 85χρονος σε κατάσταση σοκ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αρνούμενος και πάλι την είσοδο των αρχών στο σπίτι.

Τελικά, στις 2.30 τα ξημερώματα το τμήμα Ειδικών Αποστολών κατάφερε κι έκανε «έφοδο» στο σπίτι ακινητοποιώντας τον πατέρα ο οποίος βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Μάλιστα όταν είδε τους αστυνομικούς άνοιξε πυρ εναντίον του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας ένστολος.

Ο 85χρονος συνελήφθη ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost ο ηλικιωμένος ήταν «αρματωμένος» καθώς βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι, ένα περίστροφο, δύο καραμπίνες και ένα πολεμικό όπλο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση