HomeΚΟΣΜΟΣΑμερικανικά βομβαρδιστικά σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα

Αμερικανικά βομβαρδιστικά σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα

Πέταξαν κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αμερικανικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις στη Νότια Κορέα, πετώντας κοντά στην αποστρατικοποιημένη ζώνη στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα, σε μια επίδειξη ισχύος μετά την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, ανακοίνωσε το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας.

Στη διάρκεια αυτής της σπάνιας στρατιωτικής άσκησης, δύο βομβαρδιστικά B-1B που είναι ανεπτυγμένα στην αεροπορική βάση Άντερσεν στο Γκουάμ πλησίασαν στα χερσαία σύνορα μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας, προτού αλλάξουν πορεία, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.

Μαζί με τα βομβαρδιστικά στην άσκηση συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη, ένα αμερικανικό και ένα νοτιοκορεάτικο, και χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά.

«Με αυτή την άσκηση οι αεροπορικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ έδειξαν την αποφασιστικότητά τους να τιμωρήσουν αυστηρά τον εχθρό για τις προκλητικές του ενέργειες, αλλά και την ικανότητά τους να καταστρέψουν διοικητικές θέσεις του εχθρού», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το νοτιοκορεάτικο υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση