HomeΕΛΛΑΔΑΖωή Κωνσταντοπούλου: Πολλοί βάλλουν κατά της δικαιοσύνης

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πολλοί βάλλουν κατά της δικαιοσύνης

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα θέματα γύρω από τη δικαιοσύνη σχολίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ, ενώ όσον αφορά την κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε καθεστωτική και πραξικοπηματική. Επίσης, μέμφθηκε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση για το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, το οποίο έγινε ΝΑΙ, ενάντια στη βούληση του ελληνικού λαού.

«Η Δικαιοσύνη βάλλεται από πάρα πολλές πλευρές και από την κυβέρνηση και από τους δανειστές αλλά και από το εσωτερικό της. Η Δικαιοσύνη πολύ πρόσφατα δέχθηκε φιρμάνι από την κυβέρνηση για να ανατραπεί το βούλευμα παραπομπής των υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ για τα 28 ακίνητα της εθνικής τράπεζας. Θυμάστε ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ ζήτησε από τον κ. Τσακαλώτο να ανατραπεί το παραπεμπτικό βούλευμα για να εκταμιευτεί η δόση», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. «Και δυστυχώς αυτό το φιρμάνι έγινε αποδεκτό από τη Δικαιοσύνη, που αναπροσάρμοσε σε μηδενικό χρόνο την κρίση της υποτασσόμενη στους δανειστές», πρόσθεσε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Εγώ δεν είμαι από αυτούς που κολακεύω τους δικαστές» είπε και συνέχισε: «Η Δικαιοσύνη είναι πυλώνας της Δημοκρατίας, είναι προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και δυστυχώς η Δικαιοσύνη αυτή τη στιγμή αποτελεί στόχο των δανειστών και του καθεστώτος. Θέλουν να την καθυποτάξουν και σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουν». Η Δικαιοσύνη κρίνεται καθημερινά, δεν τα έχει πάει καλά» συμπλήρωσε και αναγνώρισε πως άλλο είναι να κρίνεται και άλλο να βάλλεται.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση