HomeHL-CultureΘερμό το χειροκρότημα για τον Βασίλη Λέκκα

Θερμό το χειροκρότημα για τον Βασίλη Λέκκα

Στη μεγάλη συναυλία του στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντυπωσίασε ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας στο κατάμεστο από κόσμο κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» σε μια  μεγάλη  συναυλία που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης του δήμου Ηρακλείου και του πολιτιστικού συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση».

Η συναυλία ήταν προσφορά στους πολίτες του νησιού με  ελεύθερη είσοδο και ήταν -όπως αναφέρθηκε  -μια γιορτή του πολιτισμού όπου ο Βασίλης Λέκκας με το πλούσιο ρεπερτόριο του και την μοναδική ερμηνεία του απέσπασε ο ίδιος και οι συνεργάτες του μουσικοί τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκόμενων που είχαν κατακλύσει το κηποθέατρο και τους γύρω χώρους.

Ο μουσικός και εκπρόσωπος του πολιτιστικού συλλόγου «Μουσική Αναγέννηση» Χάρης Σαρρής παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Νίκου Καλογερή, του εντεταλμένου συμβούλου πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη και άλλων θεσμικών εκπροσώπων ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την στήριξη της συναυλίας, τον Κώστα Φασουλάκη για την επιτυχή έκβαση της συνεργασίας όπως και τον Βασίλη Λέκκα για την καθοριστική παρουσία του στην επιτυχία της διοργάνωσης. Όπως ο ίδιος είπε, ο Βασίλης Λέκκας δεν ήρθε από την Αθήνα με δίκη του ορχήστρα αλλά συνεργάστηκε με ντόπιους μουσικούς παρουσιάζοντας ένα τέλειο αποτέλεσμα και που εκτιμήθηκε από τον κόσμο.

Στον χαιρετισμό του ο Κώστας Φασουλάκης αναφέρθηκε στην σημαντικότητα των δράσεων της Περιφέρειας στον Πολιτισμό και ευχαρίστησε θερμά τον Βασίλη Λέκκα για την συνεργασία του με την Περιφέρεια , τον πολιτιστικό σύλλογο  «Μουσική Αναγέννηση» αλλά και τον Δήμο Ηρακλείου για την συνδιοργάνωση της μεγάλης συναυλίας στο κηποθέατρο που ήταν -όπως είπε-προσφορά στους πολίτες της Κρήτης και στους επισκέπτες του νησιού.

Από την πλευρά του ο Βασίλης Λέκκας ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης, τον Περιφερειάρχη, τον πολιτιστικό σύλλογο «Μουσική Αναγέννηση», τον δήμο Ηρακλείου για την συνεργασία και στήριξη της συναυλίας ενώ παράλληλα με χαρά και συγκίνηση θυμήθηκε το ξεκίνημα του από την Κρήτη στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 με τον «Μουσικό Αύγουστο» του Μάνου Χατζιδάκι.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι μουσικοί: Χάρης Σαρρής στο πιάνο, Εύα Λασηθιωτάκη στο σαξόφωνο, Σοφία Παπουτσάκη στο κλαρινέτο, Μιχαηλάγγελος Τουμανίδης στην κιθάρα, Θανάσης Βασιλάκης στο μπουζούκι, Νίκος Μαγκαφουράκης στα ντραμς και Μάνος Παπαδάκης στο μπάσο. Ο Βασίλης Λέκκας ερμήνευσε έργα γνωστών Ελλήνων συνθετών όπως των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαρκόπουλου, Γ. Σπάθα, κ.α.

Διαφήμιση
Διαφήμιση