HomeΚΟΣΜΟΣΔημοσκόπηση: Σταθερά δημοφιλής ο Μακρόν- Κορυφαίος ο υπουργός Οικολογίας

Δημοσκόπηση: Σταθερά δημοφιλής ο Μακρόν- Κορυφαίος ο υπουργός Οικολογίας

Του ινστιτούτου ELABE

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρώτος σε δημοτικότητα έρχεται ο νέος υπουργός Οικολογίας και πρώην τηλεπαρουσιαστής, Νικολά Ιλό αφήνοντας μακράν πίσω τους τους συναδέλφους του στη γαλλική εθνοσυνέλευση.

Ο Εμάνουελ Μακρόν παραμένει σταθερός στην προτίμηση των Γάλλων ενώ σημαντική αύξηση της τάξης του 10% παρουσιάζει και ο πρωθυπουργός Φιλίπ Εντουάρ.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με  δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, το ποσοστό του Γάλλου Προέδρου παραμένει σταθερό με το 45% των ερωτηθέντων να ισχυρίζεται ότι «εμπιστεύεται» τον Μακρόν. Σχεδόν ισάριθμοι 46%, είναι όμως και αυτοί που δήλωσαν ότι δεν του έχουν εμπιστοσύνη ενώ το 9% δεν εξέφρασε άποψη.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό πρακτορείο, η δημοτικότητα του Φιλίπ έχει αυξηθεί στο 43% από 38% αλλά σχεδόν ένας στους δύο Γάλλους (46%) απάντησε ότι δεν τον εμπιστεύεται.

Οι υπόλοιποι από τους ερωτηθέντες, ποσοστό της τάξης του 11% δεν εξέφρασαν άποψη σε αυτή τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Les Echos και του ραδιοφωνικού σταθμού Radio Classique.

Σε ό,τι αφορά στη δημοτικότητα των άλλων πολιτικών, προηγείται με μεγάλη διαφορά ο υπουργός Οικολογίας Νικολά Ιλό ο οποίος προηγείται με ποσοστό 61%, ποσοστό ου ενδεχομένως δικαιολογείται και από την προηγούμενη δουλειά του καθώς ήταν ήδη γνωστός τηλεπαρουσιαστής στη χώρα.

Ακολουθούν ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων Αλέν Ζιπέ με 45%, ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν με 35% και ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας Ζαν-Λικ Μελανσόν , ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 32%.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 4 και 5 Ιουλίου σε δείγμα 999 προσώπων ηλικίας άνω των 18 ετών και το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 1,4-3,1%.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση