HomeΚΟΣΜΟΣΓιλντιρίμ: Θέλουμε την ένταξη της Τουρκίας, αλλά η Ε.Ε. είναι σε σύγχυση

Γιλντιρίμ: Θέλουμε την ένταξη της Τουρκίας, αλλά η Ε.Ε. είναι σε σύγχυση

Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Τουρκία συνεχίζει να επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως η Ένωση βρίσκεται σε σύγχυση κι αυτό πρέπει να διευθετηθεί, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ, αφού το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τάχθηκε υπέρ της αναστολής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στην τουρκική πρωτεύουσα, ο επικεφαλής της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσε πως η απόφαση του κοινοβουλίου δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία και ότι δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των ανώτατων οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα σήμερα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αν η χώρα προχωρήσει στη συνταγματική αναθεώρηση που προβλέπει την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν έχει μεγάλη επιρροή στο θέμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν ήδη αγνοήσει τις εκκλήσεις του να αναστείλουν επισήμως τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν περιέλθει σε τέλμα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση