HomeHL-HealthO επίμονος βήχας και η δύσπνοια μπορεί να είναι δείγματα σοβαρών παθήσεων

O επίμονος βήχας και η δύσπνοια μπορεί να είναι δείγματα σοβαρών παθήσεων

Σύμφωνα με τον «Public Health England»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο επίμονος βήχας και η δύσπνοια μπορεί να είναι οιωνοί εξαιρετικά σοβαρών παθήσεων, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα και καρδιακών παθήσεων.

Η κυβερνητική υπηρεσία του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, «Public Health England» συμβουλεύει τους πολίτες με τη νέα της εκστρατεία «Be Clear On Cancer», να δίνουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία σε τέτοιου είδους συμπτώματα, καθώς η έγκαιρη πρόγνωση μπορεί να σώσει πολλές ζωές.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο περισσότεροι από 150.000 θάνατοι ετησίως οφείλονται σε παθήσεις της καρδιάς και του πνεύμονα, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα.

Όπως εξηγεί η Julia Verne του «Public Health England»: «Η δύσπνοια και ο επίμονος βήχας είναι συμπτώματα που μπορούν εύκολα να αγνοηθούν ή να αποδοθούν στο ότι κάποιος μεγαλώνει, ή απλώς να θεωρηθούν συμπτώματα ασθενειών δευτερεύουσας σημασίας. Αλλά αυτά τα συμπτώματα μπορεί να είναι δείγματα και είναι εξαιρετικά σημαντικό να ελεγχθούν από κάποιον γιατρό».

Η ίδια συμπλήρωσε πως είναι ζωτικής σημασίας η έγκαιρη πρόγνωση, καθώς μπορεί να σώσει τη ζωή του εκάστοτε ασθενή». Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο καρκίνος του πνεύμονα στις ημέρες μας έχει πολύ καλά ποσοστά επιβίωσης.

Η νέα εκστρατεία του βρετανικού κρατικού οργανισμού στοχεύει κυρίως στα άτομα άνω των 50 ετών, καθώς σε εκείνη την ηλικία είναι περισσότερο ευάλωτα τα άτομα στις παθήσεις της καρδιάς και του αναπνευστικού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση